По традиция, през последните години у нас, най-много бебета се раждат в края на настоящата и началото на идната година. Изборът на име понякога се оказва сложна задача. Може да продължи по време на цялата бременност.

Към днешна дата родителите предпочитат да избират по-интересни и модерни имена, отколкото да спазват традицията - мъниците да носят имената на своите баба и дядо.

Повярвайте - изборът на име е важен, защото то съдържа енергия и ежедневната му употреба активира тази енергия.

ИЗБОРЪТ ЗА ЖЕНСКО ИМЕ

През последните години изследвания сочат, че изборът за женски имена не са толкова традиционни за нашите географски ширини. Такива са: Мелани, Емили, Франческа, Филипа, Регина, Мериам, Елинор, Симон, Никол, Елизабет, Анабел и др.

Тенденцията при избора на бебешки имена за момчета показва, че повечето родители избират името да е универсално, като - Александър, Виктор, Мартин и др. Сред най-желаните са също Антоан, Габриел, Давид.

ИЗБОРЪТ ЗА МЪЖКО ИМЕ

Модерните екзотични имена

Сред модерните екзотични имена са - Августа, Агнес, Амели, Ариел, Багра, Венера, Грета, Доротея, Елисавета, Елвира, Жулиета, Зелма, Илона, Исидора, Кайра, Кармен, Касандра, Клавдия, Лариса, Леда, Марлена, Марта, Мириам, Мона, Ника, Опра, Пандора, Рания, Рафаила, Регина, Сибила Франческа.

В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Изборът на име на детето понякога се оказва сложно начинание. Особено когато на път се задава момиче. Напоследък не една или две звездни персони кръщават малките си момиченца с имена, които биха били по-подходящи за момчета. В световен мащаб звезди, като Джесика Симпсън, Блейк Лайви и Райън Рейнолдс, Аштън Къчър и Мила Кунис, повлякоха крак с тази странна мода, която завладя и останалите простосмъртни.

Оказва се, че при тенденциите през идната година относно имената на новородените на мода ще са отново тези на популярни изпълнители и актьори. Лиам Хемсуърт и Ариана са сред предпочитаните. Името Луи също се приема за популярно заради последния член на кралското семейство (сина на Кейт Мидълтън и принц Уилям).

В световен мащаб някои от имената, които се предвижда да изчезнат през 2018 г., са Арнолд, Карл и Ивор за момчета и Мими, Бони и Алора за момичета. По-необичайните имена за мъже като Фабио и Сьорен вече не са толкова желани, а Джаго води класацията за най-малко популярно. Независимо от продължителното царуване на клана "Кардашиян" името Кортни (една от сестрите) вече не попада в актуалния списък.