Автор
Woman.bg

Антония Петрова: Жените трябва да раждат естествено

Носителката на титлата "Мис България" за 2009-а Антония Петрова-Батинкова стана майка преди няколко месеца, а вече е в перфектна форма.

"Две седмици след като родих си бях същите килограми. Не съм полагала определени грижи. Всичко е ген. Качих 11 кг и след раждането ги свалих. Естественото раждане също помогна да съм с плосък корем", сподели Антония в тв интервю по bTV.

"Терминът ми беше на 17 януари, на моя имен ден. Много се надявахме да се роди тогава, така и стана. Никой не ми вярва, но това не е предизвикано раждане", сподели още миската.

"За мен, ако няма медицински показатели, жените трябва да раждат естествено. Аз след това станах и си тръгнах сама - от родилната зала се преместих сама в стаята, в която бях настанена. Ако не беше инкубационният период, който бебето трябва да прекара в болницата, можех да се изпиша същия ден", каза Антония.

Блондинката призна, че първоначално се е притеснявала дали ще се справи с бебето. Първата седмица на помощ на миската се притича майка ѝ. "После свикнах. Една акушерка ме научи да къпя бебето и всички тънкости около кърменето".

Тони се похвали, че след раждането съпругът ѝ Ивайло ѝ подарил пръстен с диамант.

Антония и Ивайло направиха две сватби. Едната беше миналата година - в Гърция, а другата - преди няколко месеца в България. "Църковен брак нямаме, защото не ни харесва самият ритуал, но имаме много по-силно вричане и официално засвидетелствахме любовта си", призна тя.