Автор
Веселина Петрова

Бебе готвач с милион последователи в Инстаграм

Малкият Коби е само на една година, но вече е звезда в социалните мрежи. Родителите на Коби - мама Ашли и тате Кайл, забелязват, че малкият много обича да си играе с кухненски принадлежности, да наблюдава майка си, докато приготвя храната и… да си похапва след това. И така регистрират негов Инстаграм профил. Само, за да споделят приключенията на бебето в кухнята с роднини и приятели.

До 15 април Kobe Eats има само 200 последователи... Но 40 дни по-късно те вече са 1,3 милиона! Никой не е очаквал подобен интерес, но на всички е ясно на какво се дължи този успех – Коби е неустоимо чаровен и хората се усмихват само като го видят.

"Чувстваме се удовлетворени като родители, тъй като отглеждаме дете, което доставя радост на хората само с усмивката си“, казват Ашли и Кайл за CNN. Те вярват, че бебешките готварски опити на Коби ще насърчат и други родители да включат децата си в приготвянето на храната, както и да превърнат семейните закуски, обеди и вечери в ритуал, на който да се наслаждават“.

View post on Instagram
 

Коби смело опитва нови вкусове и аромати, учи се на нови движения като изливане, загребване, разбъркване, измерване, които развиват фините двигателни умения. Вярно, че след неговото „готвене“ в кухнята е страшна бъркотия, но "това може да се почисти, а спомените ще останат“, казва майка му. Освен това семейството разполага с двама домашни любимци – кучетата Кевин и Кели, които винаги с удоволствие помагат за почистването, особено на… падналите по пода вкусни нещица.

View post on Instagram
 

Сред специалитетите на невръстния шеф готвач са мариновано пиле, шейк с боровинки и дори... кебап! Той често възклицава докато готви, което предизвиква още повече радост у зрителите. А ние му пожелаваме да стане известен шеф готвач с много добри ресторанти, в които да радва ценителите на добрата кухня.