Бившият американски президент Бил Клинтън получи признание за уменията си на родител от дъщеря си Челси, която му връчи наградата Баща на годината на благотворителна гала в Ню Йорк.

Политикът получи признанието от Националния комитет за Деня на бащата и произнесе трогателна реч за бащинството след връчването на наградата. "Всеки ден той е мой баща и нямам нужда от награда, за да знам, че той е най-добрият баща, за когото съм можела да се надявам. Но, разбира се, съм благодарна, че получава това признание. Неговата пристрастна дъщеря смята, че той винаги го е заслужавал", заяви Челси, която беше изненадващ гост на церемонията.

Четете още: Джъстин Тимбърлейк иска бебе

Бил Клинтън си спомни за "единствения спор", който имал с дъщеря си, когато тя била тийнейджърка, живееща в Белия дом. "Погледнах я и казах: "Докато си в тази къща, президентството е втората ми най-важна работа". Сред предишните носители на отличието са друг бивш американски президент Роналд Рейгън през 1957 г., Дик Ван Дайк през 1967 г. и някогашния вицепрезидент на Клинтън Ал Гор през 1984 г.

Източник: БГНЕС