Храната, която майките приемат по време на кърмене е изключително важна за здравето и развитието на бебето.

Освен, че трябва да ядат по-малко месо и повече зеленчуци и плодове, млечни продукти и истински пълнозърнест хляб, трябва да добяват към менюто си и определени подправки и билки.

Ето някои от основните и задължителни хранителни добавки и продукти, които трябва да добавите към храната си.

- Кимионът можете да приемате акто подправка на ястие или като „млечна отвара”.

Кимионът се вари в прясно мляко – 1 супена лъжица на чаша. Вари се на слаб огън за около 3 минути, след което се запарва за1 час.

Можете да си го разделите на 4 дневни порции. Това не само увеличава количеството мляко, но и допринася за доброто храносмилане на бебето.

- Морковеният сок увеличава количеството и качеството на майчиното мляко. Препоръчително е той да се пие до 3 чаши на ден, 1 час преди ядене или 1 час след ядене.

- Като допълнително средство за увеличаване на млякото се препоръчва 2 пъти на ден да се изяждат по 10-15 лешника.

- При предразположение към алергия на майката и бебето, супена лъжица корен от глухарче се залива вечер с две чаши кипяща вода. Съхранява се в термос.

Половин час преди всяко ядене се пие по половин чаша от отварата.

Източник: mamita-bg.com