В интерес на истината колкото повече бебето в корема расте, толкова повече физическите неудобства се увеличават.

Затова е напълно логичен въпросът кога и как да се наслаждаваме на ласките на любимия си мъж с дете в утробата? !

Сексът по време на бременност е строго индивидуален. Някои жени губят желание за секс, при други път той си остава редовен и приятен, а при трети по медицински причини е препоръчително да се въздържат.

При първото тримесечие на бременността сексуалният апетит на жената по принцип спада. Причината е най-вече в това, че бъдещата родилка започва да усеща измененията в тялото си и се иска време да се адаптира.

Бременните започват да изпитват умора и раздразнение, което се дължи най-вече на хормоналните промени в организма.

През второто тримесечие, преди коремът да стане прекалено голям, сексуалният апетит лека-полека започва да се връща. Умората вече не е толкова натрапчива. Желаниета за секс се събужда, тъй като, организмът вече се е адаптирал към новото си състояние.

Заради бременността тазобедрената област се пренасища с кръв. Това от своя страна повишава сексуалните желания на жената. На тази физиологична промяна се дължи разпространеното схващане, че когато жената е бременна има още по-голямо желание за секс от обикновено, пишат от ezine.bg.

Третият семестър, с напредване на бременността, коремът започва значително да натежава и бебето все повече да напомня за себе си. Жената започва да изпитва леки или не толкова леки комплекси, че изглежда непривлекателна и тромава за мъжа си.

Той пък започва да се притеснява за здравословното състояние на бебето и партньорката си. Всичко това се отразява на сексуалния живот на двойката и контактите се разреждат или почти изчезват. Ако бременната се чувства физически добре, няма причина да не прави секс.