Да сте бременна по време на празници не е никак лесно.

И не само, защото не можете да облечете секси рокля и да танцувате лудо до зори, но и защото трябва сериозно да се въздържате от консумацията на различни храни и питиета.

Ако сте точно в такова положение тази година, ви предлагаме кратък списък с неща, с които трябва да внимавате по време на Новогодишната нощ:

Не слагайте много високи обувки

Ако искате да се чувствате добре и да не започнете да се мъчите още на втория час, ви съветваме да не слагате твърде високи и тесни обувки.

Те действително изглеждат страхотно, но краката ви бързо ще се надуят и ще започнете да усещате болки в кръста и глезените. Да не говорим, че в суматохата може да се спънете и нараните.

Заложете на елегантното, но и задължително на удобното. Има време за високите токове.

Внимавайте с алкохола

Няколко глътки вино или шампанско за „Наздраве!" са позволени. Всичко останало, включително и по-големи количества вино, са напълно забранени.

Не е нужно да ви обясняваме колко вреден е концентратът за бременната жена, че плодът не може да го разгради и му влияе изключително зле.

Една чаша бира също е позволена, ако сте почитателки на пивото. Запомнете, че можете да си позволите малко, но само на празници.

По-леко с танците

Дори да сте всепризнати танцьорки, не си позволявайте да се развихряте твърде много. Лудите танци и дунавското хоро е редно да излязат от програмата ви за вечерта, защото резките и подскачащи движения са опасни особено първите месеци. Дансингът не е забранена територия, но се опитайте да сте умерени в движенията.

Избягвайте цигарения дим

На Нова година и всички партита, където се събират много хора, обикновено въздухът става тежък и почти няма кислород.

Много е възможно да ви прилошее от цигарения дим. Затова излизайте по-често на чист въздух и помолите по-близките да се съобразяват и да не пушат до вас.

Добре знаете, че да сте пасивен пушач може да е по-лошо и от това самите вие да пушите. Добре ще е тази година да прескочите клуба, ако е заплануван такъв. Догодина ще наваксате.

Не прекалявайте с храната

Ако се окаже, че храната е единственото нещо, което може спокойно да си позволите тази вечер, то тогава ви съветваме да не се нахвърляте върху нея необмислено.

Пазете си стомаха, за да не ви се появят киселини или други неприятни неразположения. Яжте бавно и умерено, като предварително сте се запасили с медикаменти срещу киселини и тежест в стомаха.

Да сте бременни на Нова година е странно, но не и неприятно. Все пак догодина ще ставате майки. Няма нищо по-невероятно от това.

Източник: rozali.bg