Автор
Woman.bg

"Бременна съм" - шегата, която не бива да си правите

Първи април мина и навярно мнозина от вас са се пошегували с близките и недотам близките си. Надяваме се обаче лъжата, на която сте заложили, не е била фалшива бременност.

Защото истината е, че е меко казано жестоко да лъжеш, че си бременна, когато се оказва, че една на четири жени преживява спонтанен аборт, а една на шест има проблеми със забременяването.

Бременността е дар, най-голямото щастие, а не първоаприлска шега. Бъдете по-креативни и не сипвайте сол в хорските рани.

А и замисляли ли сте се как подобна шега влияе на психиката на жена, току-що преживяла спонтанен аборт, пита млада дама, дни след като самата тя е подложена на кюретаж – процедура, която се извършва, за да се отстрани загиналият ембрион.

"Да видиш пост в социалните мрежи за бременност, завършващ с пояснението, че е първоаприлска шега, е наистина грубо и непочтително", пише Кайла Лий Уелш.

"Това не е забавно, както не е забавно и да преживееш спонтанен аборт. Казвам го от личен опит.

Преди седмица започнаха да се случват странни неща с тялото ми, но се убеждавах, че е нормално, защото ги бях преживяла и по време на първата ми бременност.

Уви, този път се оказа, че не е било нормално. След спонтанния аборт ме беше страх да остана сама, защото това означаваше да съм насаме с мислите си. Но дори и сред хора постоянно плачех. Очите ми бяха така подути и зачервени, че човек не можеше да ме погледне без да разбере, че сърцето ми е разбито.

Само плачех и се питах как може да ти липсва някой, който все още дори не си срещал. Това е мъка, която не се описва. И загуба, която е трудна за обяснение, защото ти дори нямаш възможността да го погребеш и оплачеш. Той е умрял преди да се роди.

Моля ви, помислете си хубаво преди да публикувате подобна първоаприлска шега, защото това, което ви кара да се забавлявате за секунди, всъщност възражда спомена за болка, която и без това ще остане завинаги", пише младата британка.