Чудото й се случи със сперма от донор и въпреки малките шансове за забременяване

30 декември 2021 | 17:02
1627
1
Снимка: Unsplash
1

Млада жена, която чула от докторите, че вероятно няма да може да има деца, прибегна до инвитро процедура и чудото й се случи. Интересното в случая на 27-годишната Беки Бел е, че е взела съдбоносното решение малко след като се разделила с приятеля си. Тя всъщност ползвала сперма от донор, а цялата процедура й струвала 8000 лири.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BECKY BELL (@_becky_bell)

През юли 2020 г., след като се разделила с приятеля си, младата жена се подложила на изследване, което установило, че яйчниковият й резерв е много малък.  Новината, комбинирана с диагнозата ендометриоза, получена на 16-годишна възраст, предвещавала малки шансове за забременяване. Беки обаче не се отказала от мечтата си да има дете и решила да ползва сперма от донор, тъй като сметнала, че няма време да чака перфектния мъж. Тя получила подкрепата на 60-годишната си майка Джейн.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BECKY BELL (@_becky_bell)

„Тъкмо бях излезнала от една връзка и знаех, че няма да мога да срещна някого толкова бързо, че и да започнем да опитваме да имаме бебе. Затова реших да го направя сама. Винаги съм искала да бъда майка“, признава Беки.

Младата жена започва инвитро процедурите месец след изследването на яйчниковия резерв. Семейството й помага в избора на донор. Беки забраменява през март тази година, а ангелчето й се ражда на 24 ноември.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BECKY BELL (@_becky_bell)

„Да си майка е най-естественото нещо. Не съжалявам, че го направих сама“, признава Беки.

Още по темата

Коментари

1
  30 декември 2021 | 20:51 отговор
 

Ако досега си мисли, че е нямала време да чака перфектният мъж, то сега сама се е обрекла на 27 години на доживотна самота или на връзка с големи компромиси - или много стар, или много дебел, или и той самият да е с деца, или с кофти характер, или алкохолик или нещо друго... То и без да си самотна майка е достатъчно трудно, но като се застреляш сама в крака така, си дотам. Жалко, че се нормализира млади, здрави жени да прибягват първо до този метод и че обществото толерира да си самотна майка, без мъж, без семейство и да оставиш дете без баща, за да си направиш кефа.

 

Добави Коментар

Най-четени