Автор
Ева Григорова

Чудото й се случи със сперма от донор и въпреки малките шансове за забременяване

Млада жена, която чула от докторите, че вероятно няма да може да има деца, прибегна до инвитро процедура и чудото й се случи. Интересното в случая на 27-годишната Беки Бел е, че е взела съдбоносното решение малко след като се разделила с приятеля си. Тя всъщност ползвала сперма от донор, а цялата процедура й струвала 8000 лири.

View post on Instagram
 

През юли 2020 г., след като се разделила с приятеля си, младата жена се подложила на изследване, което установило, че яйчниковият й резерв е много малък. Новината, комбинирана с диагнозата ендометриоза, получена на 16-годишна възраст, предвещавала малки шансове за забременяване. Беки обаче не се отказала от мечтата си да има дете и решила да ползва сперма от донор, тъй като сметнала, че няма време да чака перфектния мъж. Тя получила подкрепата на 60-годишната си майка Джейн.

View post on Instagram
 

„Тъкмо бях излезнала от една връзка и знаех, че няма да мога да срещна някого толкова бързо, че и да започнем да опитваме да имаме бебе. Затова реших да го направя сама. Винаги съм искала да бъда майка“, признава Беки.

Младата жена започва инвитро процедурите месец след изследването на яйчниковия резерв. Семейството й помага в избора на донор. Беки забраменява през март тази година, а ангелчето й се ражда на 24 ноември.

View post on Instagram
 

„Да си майка е най-естественото нещо. Не съжалявам, че го направих сама“, признава Беки.