Докато някои звездни майки още в първите дни след раждането си бързат да се върнат към кариерата си, други все пак успяват да намерят златния баланс между работата и красивите моменти на майчинството.

Сред вторите е и актрисата Кейт Хъдсън, която през октомври посрещна на бял свят третото си дете – дъщеря си Рони Роуз, чийто баща е 32-годишният китарист Дани Фуджикава.

Кейт Хъдсън и Дани Фуджикава

Припомняме, че 39-годишната дъщеря на холивудската икона Голди Хоун сподели малко след раждането, че с половинката ѝ са дали на бебето името Рони като почит към покойния баща на Дани – Рон Фуджикава, който почина през октомври 2012 г. и който бил "много специален човек и много им липсвал".

Това е трето дете за блондинката, която вече има двама синowe – 14-годишния Райдър, който е от брака ѝ с музиканта Крис Робинсън, и 7-годишния Бингам, който пък е от връзката ѝ с вокала на британската група Muse – Мат Белами.

Този път обаче гордата мама не се поколеба да накърми 3-месечната си дъщеричка и да сподели кадъра на профила си в Инстаграм.

View post on Instagram
 

На снимката Хъдсън е облечена в небрежeн, но елегантен розоволилав тоалет, удобно настанила се върху домашното си канапе. Малката госпожица пък е в изцяло розово костюмче, блажено отпуснала се в прегръдките на усмихнатата си майка.

На снимката Хъдсън позира гордо и щастливо, докато кърми детето си без капка срам, социално наложена вина или чувство на дискомфорт. Естествено, Рани Роуз не гледа към камерата, защото нейното внимание е изцяло погълнато от друго много по-важно занимение.

Под кадъра актрисата е написала: "Когато работите, бебетата трябва да се хранят" – апел към всички майки, с който Хъдсън категорично показва позицията си към кърменето, както и отношението си към този така съкровен акт на съприкосновение между майка и бебе.

Всъщност подобни изяви от страна на известни майки, кърмещи в социалните мрежи, са ни добре познати и виждаме не за първи път – сред тях са Жизел Бюдхен, Никол Трунфио, Миранда Кер, Блейк Лайвли, Пинк и др. Тяхната цел е да стимулират желанието у младите майки да кърмят своите деца най-малко шест месеца след раждането им, за да подпомогнат за изграждането на автоимунната система в бебешкия организъм. Безспорни са изводите, че кърмените бебета боледуват много по-малко. Богатото съдържание на хранителни вещества, витамини, минерали, протеини, мазнини, въглехидрати, хормони и ензими представлява уникална биохимична смес от всичко необходимо за растежа на бебешкия организъм.

Адмирираме изявата на Хъдсън, защото каквото и да си говорим за кърменето, истината е, че то е най-естествената, красива и свята връзка между майка и дете!

Четете още: Звезди, които кърмят на обществено място