Автор
Woman.bg

Една история за мечтите под звездите и пътят на едно дете

Историята на Гергана и Михаил
Термин: 01.03.2022


Срещаме ви с Гергана и Михаил – млада двойка, в очакване на новия живот. Запознават се покрай общото им хоби, и оттогава започват да мечтаят един за друг.

“С Михаил се запознахме покрай общото ни хоби – планинарство. Една вечер той отиде да спи в Рила на Страшното езеро. Имало е падащи звезди и си е пожелал да бъда негова съпруга. Каза ми го година по-късно, на 30-ият ми рожден ден, когато аз вече си бях пожелала дете от него”, споделя Гергана.

Мечтите им се сбъдват и те вземат решение да поемат по осъзнатия път да създадат дете, който обаче се оказва с леки завои и препятствия.

“След повече от година неуспешни опити посетихме специалисти, оказа се, че и двамата имаме здравословни проблеми – аз поликистоза, той лека форма на олигоастенотератозооспермия. Започнахме лечение с лекарства. 7 месеца по-късно и няколко отрицателни теста ентусиазмът ми беше нулев”, разказва бъдещата майка.

Любовта обаче “взема” нещата в свои ръце и постоянството им през последните 7 месеца е възнаградено.

“Преди поредния приключенски преход решихме да направя още един тест. Не вярвах в двете черти, дори не знаех дали да се радвам. Чудото ни се случи. Сега очакваме нашето малко момиче и сме сигурни, че изборът ни не е еднозначен, а по-скоро избор за съдържанието на живота ни.”

Малкото човече вече е на път, а усмивките на Гергана и Михаил, както виждате и от снимките, отново са на лицата им.



Историята на Гергана и Михаил е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”. Целта на инициативата е да мотивира младите семейства в България да създадат деца навреме, като осигурява на 20 от тях материална подкрепа за първите 12 месеца от живота на детето им. Ако сте бременна, регистрирайте се на www.napravigo.bg.