Автор
Ева Лъчезарова

Една козметична серия за мама, татко и мен? Научете повече за новата биосертифицирана серия на Mustela и как да улесните рутината на цялото семейство!

Едно от най-важните новогодишни обещания, които си дадохме в екипа на Woman.bg, беше през 2023-та година, заедно със семействата си, да живеем по-устойчиво, с повече мисъл за природата и по-осъзнато.

Честно казано, дълго се чудихме откъде да започнем, защото на пръв поглед темата изглежда необятна, но в последствие си припомнихме максимата, че дори и най-дългото пътуване започва с една единствена стъпка.

И както всички знаем, когато ученикът е готов, учителят се появява - така попаднахме на новата органик серия на Mustela, която ни вдъхнови да направим първата крачка към промяната от козметиката си.



Всъщност стъпката, която прави Mustela, е революционна и има потенциала да промени изцяло начина, по който гледаме на козметичните серии, които използваме. За първи път в над 70-годишната си история, френската компания лансира ежедневни продукти за грижа за кожата, които са подходящи както за деца, включително за новородени, така и за техните родители.

Серията е сертифицирана от Ecocert Greenlife, а в основата ѝ влизат две органични съставки: маслиново масло, произведено във Франция и алое вера. Маслиновото масло има високо съдържание на омега 6 и 9, а алое вера омекотява и успокоява кожата допълнително.

Органик серията се състои от 4 продукта, които вече са на пазара. Това са: измиващ гел за коса и тяло, мицеларна вода без изплакване, хидратиращ крем и крем против подсичане.

Измиващият гел е с 97% натурален състав и е подходящ за всеки тип кожа. Той е без аромат и може да се използва, както за деликатната кожа на децата, така и от техните родители. Пяната, която образува, е мека и приятна на допир и се отмива лесно, не дразни очите.

Мицеларната вода пък е с 99% натурален състав, тя би могла да се използва без отмиване и е подходяща за нежно почистване на биосертифицирана серия на Mustela. Мицеларната вода би могла да послужи и за почистване на лицето на възрастните от ежедневното замърсяване, както и за премахване на грим.

Хидратиращият крем от серията, който подхранва нежно лицето и тялото на всеки член на семейството, също е без аромат, той успокоява и омекотява лицето и оставя защитен филм върху кожата.

Кремът против подсичане пък възстановява зачервяването на кожата и предотвратява повторната му поява.



Защо новата биосертифицирана серия на Mustela е лесна крачка към по-устойчив начин на живот, която можете да направите още сега?

- Вече не е необходимо да купувате различни серии козметични продукти за всеки член от семейството, защото тя е подходяща за всички.

- Пестите средства и замърсявате околната среда по-малко.

- Опаковките на биосертифицираната серия на Mustela са напълно рециклируеми.

- Продуктите не оставят трайни следи във водата, когато попаднат в канализацията.

Един от най-ценните подаръци, които можем да направим през започналата вече година на своето семейство, е да създадем нова органик рутина за всички, защото както знаем, промяната започва с малки крачки, които обаче правим всеки ден. Да започваме?

(в материала има продуктово позициониране)