Както ви съобщихме, Кейт Мидълтън се появи в целия си блясък в двореца "Сейнт Джеймс" в Лондон, където бе кръстено третото й дете – принц Луи. Херцогинята на Кеймбридж сияеше в бялата си рокля – дело на Александър Маккуин, и шапка във формата на диадема– същинско творение на изкуството, изработка на Джейн Тейлър. Стилната й визия бе допълнена от великолепен кок, изящно прибран ниско на тила.

И докато всички погледи бяха насочени към малкия 11-седмичен принц, кротко заспал в ръцете на царствената си майка, една друга част от присъстващи и наблюдатели на събитието бе фокусирана именно върху нея.

Ето как описва поведението на Кейт психологът и експерт по невербална комуникация – Пати Ууд, базирайки наблюденията си върху снимки от кръщелните церемонии и на трите й деца:

Принц Джордж
Роден на 22 юли 2013 г.
Кръстен на 23 октомври 2013 г.


При кръщаването на първото си дете – принц Джорд, Кейт, като една все още неопитна майка, докоснала се за първи път до красотата на майчинството, изглежда като истинска майка-орлица, която здраво е стиснала в обятията си своята рожба. „Забелязвате ли как е мушнала едната си ръка под дрехата му, така че да усеща по-осезаемо телцето му до себе си – сигурен знак за необходимостта й да усеща по-близо и сигурно до себе си неговото телце, така че и бебето, и майката да бъдат по-спокойни“, пояснява Ууд.


Контактът кожа до кожа също е и начин на майка да утеши детето си. На снимката ясно се вижда, че принц Джордж е буден. Кейт използва майчинските си инстинкти, за да запази спокойствието му. Интересен е и начинът, по който Кейт е поставила Джордж в ръцете си – той е обърнат навън, така че да го покаже на света. Все пак в ръцете й лежи бъдещия крал на Великобритания.

Принцеса Шарлот
Родена на 2 май 2015 г.
Кръстена на 5 юли 2015 г.


При кръщенето на Шарлот Ууд веднага намира разлики с това на принц Джордж. Тук вече майката знае какво ще се случи и е много по-спокойна и уверена в себе си. Да бъдеш кръстен е символично събитие от изключително значение за цялото кралско семейство, но този път тя го приема като част от рутината на кралския живот, като нещо напълно нормално и формално. Според Ууд кръщенето на принцеса Шарлот за Кейт по-скоро е нещо като възможност за събиране на цялото семейство. И това напълно се потвърждава от кадъра със съответната поза на Кейт Мидълтън на него.


„Това, което виждаме тук, са по-издигнатите и изпънати гордо назад рамене – израз на по-голямата увереност на Кейт“, обяснява Ууд. Тук тя е много по-малко притеснена и интровертна. Усмивката й е много по-ентусиазирана и оживена", допълва още тя.

Друга ключова разлика, която доказва нарасналата увереност на Кейт, е и присъствието на бебешката количка, с която Кейт вози Шарлот преди и след церемонията.


Принц Луи
Роден на 23 април 2018 г.
Кръстена на 9 юли 2018 г.


„Любопитен факт около кръщенето на принц Луи е, че Кейт Мидълтън пристига с него в църквата, носейки го на ръце по същия начин, както и принц Джордж. Това издава фактът, че Кейт чувства, че бебето е малко по-крехко и се нуждае от нейната защита и опора“, споделя Ууд.

"На излизане от църквата главата на Кейт е наведена надолу. Тази позиция дава възможност на щастливата майка да почувства по-близо до себе си тялото на рожбата си и така да почувства“, пояснява още експертът по невербална комуникация.


На всички снимки обаче Кейт винаги излъчва чисто щастие, а усмивката й сияе като същински диамант, твърди Пати Ууд.

Четете още: Кейт Мидълтън и принц Уилям кръстиха третото си дете (Снимки)