Ето знаците, които показват, че сте отгледани от силна и мъдра майка

23 май 2023 | 07:32
18282
7
Unsplash, FreePik
7

Няма по-хубаво нещо от това да имаш силна майка. Майка, която те вдъхновява. Майка, която те подкрепя. Майка, която не съди, а ти помага да направиш своя избор, да отсееш зрънцето от плявата.

Силната майка не е майката-орлица, тя е майката, която дава свобода, но винаги е там, ако паднеш и не можеш да се изправиш сам. А когато следващият път успееш сам, тя е там, за да те поздрави и за да ти покаже, че пътят си е струвал.

Силната майка те учи да цениш истината. Да цениш истинското приятелство, любовта, своето собствено време, сърце, умения. Тя е тази, която ти помага да разбереш, че е важно да си верен на себе си, а не на марките, тенденциите, всеобщата лудост.Силната майка не е командир на кораб. Тя е част от екипажа. Качили сте се заедно на борда и заедно управлявате живота. По най-добрия начин за всички. Тя не изисква, тя споделя, разказва. Тя не налага забрани, не манипулира. Тя е приятел, който дава добър пример.

Тя не дава на детето си готови мисли и решения, помага му то да открие своите. Не го ограничава, а му дава свободата да бъде творец, да избира интересите си и да следва мечтите си.

Тя знае колко е важно образованието, затова винаги с радост инвестира в детето си. Независимо дали става въпрос за нов език, спорт или друго занимание.Тя учи децата си да бъдат добри хора. Да имат ценности.Мъдрата и силна майка учи децата си никога да не се предават. Независимо колко пъти са се провалили. Тя ги учи, че трябва да опитат, докато успеят. Защото могат. Защото са страхотни. И защото след това победата ще бъде много сладка.

Коментари

7
  25 май 2023 | 18:03 отговор
 

 
6 Армандо
  25 май 2023 | 16:43 отговор
 

Моята майка винаги е била до мене никога не ме е подценявала но и не ме хвалила безпричинно научи ме на честност и уважение към другите и винаги ще помня съвета и това което не искаш да се случи на теб не го прави на другите поклон пред светлата и памет.

 
5 Жаклин
  24 май 2023 | 21:55 отговор
 

Моята майка беше студен човек, но това не значи че не ме е обичала!В себеси откривам грешки като родител, в желанието си да предпазя синът си, аз му вредя! Третирам го като малко дете, а той е семеен мъж. Съмнявам се в неговите възмижности. С една дума, провалих се като майка!

 
4
  24 май 2023 | 15:55 отговор
 

Моята майка беше мъдра, силна, умна и добра. Много съвети ми е давала и въпреки трудният ми живот издържа. Сега съм щастлива и благодарна на това през, което съм минала.

 
3 ГАЛЯ
  23 май 2023 | 20:42 отговор
 

МОГА СМЕЛО ДА КАЖА, ЧЕ МОЯТА Е ТАКАВА МНОГО МЪДРА И СИЛНА!!! ЗА КОЕТО МНОГО, МНОГО И БЛАГОДАРЯ!!!

 
2
  23 май 2023 | 17:14 отговор
 

 
1 Кръстина
  23 май 2023 | 09:26 отговор
 

Майката напътства,дава съвети,но кой възприема?

 
 
Elen
25 май 2023 | 15:03

Ne izostaviaite decata si sami,dokato samite te,sazdadat semeistvo.Te se nujdaiat ot vas

Добави Коментар

Най-четени