Автор
Весела Георгиева

Ето знаците, които показват, че сте отгледани от силна и мъдра майка

Няма по-хубаво нещо от това да имаш силна майка. Майка, която те вдъхновява. Майка, която те подкрепя. Майка, която не съди, а ти помага да направиш своя избор, да отсееш зрънцето от плявата.

Силната майка не е майката-орлица, тя е майката, която дава свобода, но винаги е там, ако паднеш и не можеш да се изправиш сам. А когато следващият път успееш сам, тя е там, за да те поздрави и за да ти покаже, че пътят си е струвал.

Силната майка те учи да цениш истината. Да цениш истинското приятелство, любовта, своето собствено време, сърце, умения. Тя е тази, която ти помага да разбереш, че е важно да си верен на себе си, а не на марките, тенденциите, всеобщата лудост.



Силната майка не е командир на кораб. Тя е част от екипажа. Качили сте се заедно на борда и заедно управлявате живота. По най-добрия начин за всички. Тя не изисква, тя споделя, разказва. Тя не налага забрани, не манипулира. Тя е приятел, който дава добър пример.

Тя не дава на детето си готови мисли и решения, помага му то да открие своите. Не го ограничава, а му дава свободата да бъде творец, да избира интересите си и да следва мечтите си.

Тя знае колко е важно образованието, затова винаги с радост инвестира в детето си. Независимо дали става въпрос за нов език, спорт или друго занимание.



Тя учи децата си да бъдат добри хора. Да имат ценности.

Мъдрата и силна майка учи децата си никога да не се предават. Независимо колко пъти са се провалили. Тя ги учи, че трябва да опитат, докато успеят. Защото могат. Защото са страхотни. И защото след това победата ще бъде много сладка.