Автор
Woman.bg

Феномен: Бяло бебе с чернокожи родители изуми лекарите

Малкият Даниел е истински феномен. Когато се родил, шокирал не само родителите си Франсис и Арлет Чибанга, но и лекарите.


Родителите са афроамериканци от Конго, а момченцето е с бяла като сняг кожа и светла коса. Когато таткото зърнал сина си за първи път, изпаднал в шок. „Ченето ми падна. Бях шокиран и видях как докторите се споглеждат. Чудеха се дали бебето е мое. Лицата на сестрите бяха бели като платно. Сигурно са си мислели, че Арлет ми е изневерила. В стаята настъпи мълчание. Знам, че съпругата ми никога няма да ми изневери. Женени сме от три години и не ми е давала повод да се съмнявам“, разказа за Daily Mail Франсис.


След като първоначалният шок отминал, таткото се успокоил и се зарадвал на сина си. „Наведох се да го целуна и видях, че Даниел прилича на мен и на майка му. Само цветът на кожата му е различен“, спомня си гордият татко.


Според лекарите детето не е албинос. Специалистите обясняват феномена с предположението, че най-вероятно в родословното дърво на родителите на бебето има един или повече бели предци. Арлет споделя, че нейна прапрабаба също е родила дете със светла кожа, но това е било отдавна и сега никой не може да потвърди тази информация.