Всеки обича да получава подаръци. Особено на Коледа и Нова година. Мъжете също обичат подаръците! Не слушайте мъжа си, ако казва, че нищо не иска и ви обича така или иначе. Колкото и да ви обича, един малък знак за внимание няма да му навреди.

Но какво да подарим на един мъж? Лека кола или къща на френската Ривиера не влизат в сметката. Пощенските картички също. Към подаръка за мъж трябва да се подходи от гледна точка на мъжките слабости. Риболов, билярд, футбол, сауна, леки коли, тютюнопушене - тези увлечения могат да ни дадат милиони идеи за подаръци.

Един съвет - не наблягайте на твърде конкретни неща. Възможно е мъжът ви да е искал велоаргометър на друга фирма, например. Ето ви няколко прости примера за подарък:

Риболов: нечуплив термос, сгъваем стол, марково термобельо.

Футбол: българско знаме, кречетало, свирка, барабан, хубава футболна топка.

Билярд: щека, калъф за щека, специални ръкавици за билярд, жилетка с избродирана фамилия (за професионалисти).

Сауна и басейн: шапка за плуване, джапанки, хавлиена кърпа, ръчно изработено дървено канче, комплект ароматни масла.

Леки коли: GPS, антирадар, четка-шпакла за сняг и лед, електрическа помпа за гуми.

Тютюнопушене: костено цигаре, кутийка за цигари, лула (с всички необходими аксесоари), декоративна запалка, оригинален пепелник, никотинови лепенки (това е спорен подарък).

За всеки един подарък има богат асортимент от продукти, които ще ви позволят да варирате в баланса цена/качество.

Парфюмът винаги ще е сполучлив вариант. Ако наистина сте наясно с вкуса на мъжа си - подарете му парфюм! Повечето мъже рядко си купуват тоалетна вода, одеколон и парфюми. Ако не сте сигурна какво да изберете, но все пак искате да му подарите парфюм - заложете на известна широко рекламирана марка. Само да посмее да каже, че не му харесва! В този случай най-добрият отговор ще е "Изобщо не си в час с модата". А и винаги можете да вметнете при връчването на подаръка "Скъпи, този аромат страшно ме възбужда". Не се съмнявайте, че той ще изхаби наличните количества за рекордно време. До следващия си празник.

Често жените преценяват, че някоя дреха ще отива на мъжа и му я купуват. Внимавайте с това! Един най-обикновен пуловер може да стане повод за скандал. "Не носиш блузата, която ти подарих! Ти не ме обичаш!". "Обичам те! Но за нищо на света няма да облека тази розова блузка!".

Избирайки дреха за подарък, бъдете максимално тактична. Мъжът ви може да не покаже по никакъв начин, че дрехата не му харесва и дори да я облече веднъж-два пъти. Но при това ще се чувства неудобно. Рядко срещано явление е жена да избере за подарък дреха, която мъжът наистина да хареса.

Не подарявайте продукти за лична хигиена - четки за зъби, самобръсначки, кремове срещу акне. Представете си само мъж да ви подари епилатор с думите "Мила, имаш прекрасни крака, а с това ще са още по-красиви!". Нека личната хигиена си остане личен проблем.

Не подарявайте и неща, които мъжът по принцип не носи. "Скъпи, много ще ти отиват тези супер модерни прашки! Ще изглеждаш адски мъжествен с тях!". Приятелите му ще му се смеят, а той ще е готов да се обеси на тези прашки.

Няма нищо по-лошо от ненужните подаръци. За съжаление, мъжете са сурови същества. Плюшените мечета няма да ги трогнат. В най-добрия случай играчката ще събира прах в някой шкаф, а в най-лошия - ще я намерите завряна някъде под леглото. И това ще ви натъжи. А причината няма да е в това, че любимият ви не държи на вас. Просто мъжете са си такива. Най-вероятно дори няма да може да си спомни, откъде го има това плюшено мече. Към същата категория спадат и всякакви предмети за украса на интериора. Салфетки, преспапиета, саксии, вази, порцеланови кученца и т.н.

И обратното - твърде "полезни" подаръци. Избягвайте ги. "Скъпи, подарявам ти тази бормашина, за да стане домът ни още по-уютен!". Мерси много! Празничното му настроение просто ще се изпари. Или пък "Подарявам ти сокоизтисквачка, да ми правиш фреш всеки път, когато идвам у вас!". Няма да остане очарован. Все едно той да ви подари пералня, защото обича всеки ден да облича чиста риза.

И запомнете, скъпи дами, мъжете ви очакват вашите приятни подаръци с огромно нетърпение!