Има определени видове храни, които благоприятстват забременяването и е добре да ги включите в менюто си, когато започнете опитите за забременяване.

За да си подсигурите правилно меню, предварително трябва да се осведомите какви съставки трябва да поема организмът ви.

Тогава вече ще може да се насочите към определени видове храни, които да станат основни и които ще са полезни за по-лесно забременяване.

Освен пресните зеленчуци и плодове под всякаква форма, както и обилното количество риба, всяка жена, която иска да забременее, е добре да засили количеството на следните храни в менюто си:

Пълномаслено мляко, сирене и сладолед.

Учените са доказали, че обезмаслените храни не са никак полезни за жените, които искат да заченат, защото им липсват важни естествени елементи.

Ако държите на меню с ниско съдържание на мазнини, намалете количеството на вредната храна, която ежедневно консумирате. За сметка на това яжте в обилни количества сирене, прясно и кисело мляко и дори сладолед, чиито мазнини не се извлечени по изкуствен начин.

Броколи.

Една от най-полезните храни за жени, броколите са важни и за периода, когато се опитвате да забременеете. Освен източник на фолиева киселина, броколите са богати и на витамин C, желязо, фосфор и магнезий.

Стафиди.

Стафидите също са богат източник на фолиева киселина, както и на останалите витамини от групата B и на витамин А.

Ръжен хляб.

В периода, в който се опитвате да заченете, задължително се върнете към консуамцията на хляб, ако досега сте го избягвали. Ръженият хляб съдържа всички витамини от групата В и най-вече витамин B9 (фолиева киселина). Задоволителното съдържание на белтъчини и ниският състав на мазнини го правят незаменима храна за всяка жена, особено ако иска да се храни здравословно, без да напълнява.

Леща.

Често пренебрегвана, но и страшно полезна, лещата е незаменима за жените, които се опитват да забременеят, поради факта, че съдържа почти всичко необходимо. Освен високото съдържание на витамините В1, В2, В3, В5, В6 и В9, минералите магнезий, желязо, фосфор, цинк и калий, лещата е богата и на фибри.

Овесени ядки.

Ако направите овесените ядки основна част от своята закуска, ще повишите тонуса, ще подобрите здравословното си състояние и ще увеличите шансовете си да забременеете. Дори след белене и накисване, овесените ядки запазват полезните си съставки – магнезий, фосфор, желязо, мед и фолиева киселина.

Спанак.

Полезен и диетичен, спанакът при всички случаи ще ви е от полза в опитите да забременеете. Без никакво съдържание на захар, мазнини и холестерол, спанакът е богат на витамини А и C, желязо и калций. Консумирайте го като гарнитура или като част от ястие, но никога не го игнорирайте от менюто си.

Балансирано меню, здраво тяло и неограничено количество секс – това е най-краткият и приятен път към успешно зачеване.

Източник: rozali.com