Автор
Woman.bg

Изповедта на една българска майка, лишена от детето си, взриви мрежата

Тя се казва Даниела Седмакова и днес разкри в ефира на Нова телевизия, че мъжът ѝ – доктор Христо Седмаков, е отвлякъл 8-годишната им дъщеря.

Момиченцето се казва Мария и по думите на майка му е неправомерно отнето от нея, в резултат на което тя не е виждала детето си повече от година. От миналата година МВР издирва детето и баща му, на по-късен етап те бяха включени и в списъка на издирвани от Интерпол лица, но въпреки това до настоящия момент няма никаква информация за местоположението им.

По думите на Даниела отношенията ѝ с Христо се влошават малко след раждането на дъщеря им. Семейството живее във Великобритания. "Нещата между нас не се получиха. Той започна да става все по-контролиращ и агресивен, когато аз не съм съгласна с него", разкрива Даниела пред Нова телевизия.

Поради това тя решава да замине за България с дъщеря си. "Може би направих грешка, защото останах с детето в България. Той започна дело по Хагската конвенция, за да върне дъщеря ни обратно в Англия", споделя Даниела.

Съдът в Англия се произнася, че жената трябва да се върне обратно на Острова, защото там е постоянното местожителство на Мария. Даниела се съобразява с решението на магистратите и се връща обратно при мъжа си. Тя разкрива, че двамата се опитват да оправят отношенията си, но без успех.

"Започна да става агресивен. Позволяваше си да ме блъска, да ме дърпа, да ме рита, да ме пребива. Оставял е следи по ръцете ми", разказва Даниела. Тогава тя решава да се обърне към правораздавателните органи. По нейни думи английският съд отсъжда споделено попечителство. Няколко месеца по-късно обаче мъжът и детето изчезват.



"Колко наивна съм била да вярвам, че едно съдебно решение ще внесе ред в хаоса... но когато имаш насреща си асоциален и вманиачен човек като Христо ситуациите винаги са с неочакван край. Вече минаха 2 години откакто ни раздели с Мери и скоро ще е цяла една година откакто не съм я виждала изобщо... Вече не знам как изглежда, колко е висока, колко дълга е косата ѝ, дали е сменила всички зъбчета, дали още има акцент като говори на български... Христо, моля те от сърце и душа, смили се над това невинно малко момиченце, нашата мила дъщеричка, позволи ѝ да расте в нормална среда, да има приятели и семейството си наоколо, да ходи на училище. Върнете се в София и ще измислим как да се грижим заедно за нея, така че тя да е щастлива! Не наказвай нея за това, че родителите ѝ не се обичат вече", споделя онлайн Даниела Седмакова.

"Д-р Седмаков отговори в обяснения на българската полиция, която изпълняваше искането на Интерпол. Но се убедиха, че детето е много добре, че е щастливо, примерно на Канарските острови е приятно", казва пък адвокат Марин Марковски пред екип на Нова телевизия.

Пред екипа на телевизията лекарят и баща на детето заяви, че обича дъщеря си и никога не я е настройвал срещу майка ѝ, но отказа да отговаря на зададените му въпроси. В разговора с медията Христо Седемков включи и малката Мария. Тя заяви, че иска да живее в България, но с баща си.