Късното майчинство сред знаменитостите е устойчива тенденция.

Когато една световноизвестна жена, актриса, певица или писателка реши да има дете след 40 години, лекарите се надпреварват да й дават консултации и започват да следят късната бременност минута по минута, секунда по секунда.

След някой друг месец знаменитата майка лъсва на корицата на някое списание (в много случаи) гола по корем в 8-мия месец или с вече новороденото си съкровище.

За тези майки, които обаче не се появяват по кориците на лъскавите списания, лекарите не препоръчват забременяване след 42 години. Много жени се чувстват готови за дете на 45, отколкото на 35, тъй като точно в тази възраст те са по-зрели и могат да предложат на детето си сигурност, грижи, внимание, финансова стабилност.

Първо дете на 38 - Лурдес, второ дете на 42 – Роко от бившия й съпруг Гай Ричи, осиновявания - кралицата на поп-музиката Мадона винаги е подчертавала, че децата са й най-голямото постижение.

41-годишната Холи Бери по време на бременността си с малката Нала Ариела:

Супермоделът Иман преди десет години стресна, трогна и очарова модния свят. Защото беше на 45 и роди дете на музиканта Дейвид Бауи.

42- годишната Селин Дион роди близнаци, заченати след шест опита за оплождане ин витро. Със сигурност ще се справи с отглеждането на близнаците, защото вече има опит с децата – първото й дете Рене Шарл, родено като „бебе в епруветка”, вече е на 9 години.

Моника Белучи - единица мярка за женственост. Не само защото е постоянно присъствие във всевъзможни класации на най-сексапилните дами в света.

През май миналата година - 3 месеца преди да навърши 46, звездата от „Малена”, „Необратимо” и „Матрицата” роди второто си дете Леони.

Моника Белучи, Венсан Касел и първата им дъщеричка Дева на разходка

Джина Дейвис роди първото си дете на 46, а близначетата на 48 години.

Актрисата Ким Бейсингър роди дъщеря си на 42 години.

Преди три години актрисата Марша Крос роди близначките Идън и Савана, въпреки че вече е на 47. Не е зарязала и снимачната площадка. След раждането Крос бързо си върна формата и със задоволство обяви: "Спечелих от лотарията с две близначета на моята възраст."

Специално заради нея сценаристите на „Отчаяни съпруги” промениха сюжета на сериала.

Никол Кидман роди своята дъщеричка от Кийт Ърбан през 2008-ма. Тогава Никол беше на 42.

Американската актриса Брук Шийлдс роди на 41 години дъщеричката си Грайър Хамънд през 2006 г.

Това е второто момиченце на звездата от "Синята лагуна" и нейния съпруг, сценариста и продуцент Крис Хенчи, с когото сключи брак през 2001 г.