Днес си припомняме една история, която е от полза за всички млади родители. Даниел Айзенман е писател, мотивационен лектор и просто млад татко. Той нашумя преди година, когато дъщеричката му Дивайн бe само на половин годинка. Даниел почти не се разделяше с нея, затова знаеше какво са безсънните нощи и безкрайният плач, когато детето не може да се успокои.

Той стана известен в цял свят, след като изпробва върху бебето си невероятна техника за приспиване. При това спонтанно – Даниел водил пряка транслация във Фейсбук, легнал до дъщеричката си. Малката Дивайн изведнъж захванала любимата песен на бебетата – неудържим плач със зачервено лице. Мислите, че Даниел е прекъснал транслацията, за да я успокои? Нищо подобно. Той се усмихнал и… издал дълбок гръден звук: „Ооом“. И го задържал поне за 10-15 секунди. Това време било достатъчно, за да се успокои Дивайн и да заспи – със застинало учудено изражение на малкото личице.

Видеото е прегледано вече от близо 40 милиона души. 40 милиона! Повече от населението на Канада. Публикацията е отбелязала почти 270 хиляди лайка, близо 400 хиляди рипоста и 70 хиляди коментара. Последователите на страницата на Даниел реагираха различно на явлението. Някои заявиха, че бебето е било будист в миналия си живот.

Будист, защото всички разпознаха в звука „Ом“ основната мантра на източната религия. Смята се, че именно този звук е създал вибрацията, от която се е зародила Вселената. Няма как да знаем дали наистина е така, но мантрата със сигурност върши работа за успокояване на бебета. Но има една подробност. „Ом“ трябва да се казва с точно такъв нисък нежен тон. Този тембър създава вибрация, подобна на шума вътре в майчината утроба (който, впрочем, е доста силен за бебето). Ако обаче пеете мантрата с тънък креслив глас, ефектът може да е точно обратния.

Впрочем, някои от последователите на Даниел признават, че вече са изпробвали този метод върху собствените си деца. И той е проработил!