Ако детето ви отива за пръв път на училище, имайте предвид, че това събитие ще промени коренно както неговия, така и вашия живот. То вече ще има нови занимания, уроци и домашни работи, вече няма да е безгрижният малчо, с когото сте свикнали.

Затова и въпросът за избор на подарък на първолака е толкова важен.

При всички положения е по-добре той да не е поредната безполезна играчка, която ще бъде захвърлена след кратка игра. Затова днес сме приготвили за вас няколко предложения, които ще ви бъдат от полза.

Обичайно за 15-ти септември се купуват цял куп различни принадлежности, които по традиция се избират от мъника. Какво по-хубаво от това обаче да зарадвате своя малчуган с нещо по-специално, което той или тя ще използват дълго време и с чувство на гордост ще споделят: „това ми е от мама и тати“.

За момиченцата можете да се спрете на красива чанта за училище с любим анимационен герой, като Мини Маус, например. Момченцата също биха били впечатлени от раница със Спайдърмен. Сигурни сме, че ще ги изненадате още повече, ако напълните подаръка с различни лакомства, според предпочитанието на детето.



В чантата можете да поставите и мъничък талисман, който да му носи късмет през първата година от обучението му.

Светещият глобус също е добро решение, с негова помощ вашето дете ще може отрано да се запознае със световната география, а защо и не тя да стане един от любимите му предмети в бъдеще?

Аксесоарът, от който децата често се впечатляват, определено е сметалото, така че няма да сбъркате ако изненадата малчугана си и с такъв подарък. Него можете да комбинирате с комплект за 1-ви клас, който съдържа букви, цифри, пръчици, дъска, ножче и пластелин.



Другата любима принадлежност на всеки първолак е първият му несесер. Той ще го изследва с любопитство като съкровище и ще изпробва с усмивка всички нови моливи, химикалки и цветни багрила.

Ако разполагате с по-голям бюджет, можете да зарадвате пъровлака си с мобилен телефон, с който непрекъснато да поддържате връзка с него.



Ако пък детето ви досега не е практикувало никакъв спорт и часовете по физическо ще бъдат първия му досег с упражненията, можете да го зарадвате със спортен екип.

Всички артикули от статията могат да бъдат намерени в МЕТРО и са част от специалния каталог на магазина "Отново на училище", който можете да разгледате тук.

*Цените, обозначени със звездичка, са без ДДС