Когато стане дума за нашите деца, всяко решение свързано с продукти, предназначени за тях, трябва да бъде взето в съответствие със специфичните им нужди при растежа, с нивото на комфорт, от който се нуждаят, но също така, и с онези функционалности, които помагат на родителите да са спокойни, че разполагат с всичко необходимо.

В периода на развитие на децата се появяват множество въпроси и ситуации, които всеки загрижен родител се опитва да разреши. Детските колички са сред най-вълнуващите теми за дискусия между родители. Защо? Защото това са незаменими продукти, нужни на всяко семейство и защото в опитите си да вземат най-доброто решение, е от изключителна важност родителите да познават основните характеристики на тези продукти, преди да направят самата покупка.



Първата основна характеристика на детските колички е лекотата им на маневриране. Тъй като количките са устройство, създадено специално за придвижване средство, от самосебе си се разбира, че тази характеристика е от съществено значение. Лекотата при маневриране зависи пряко от серия особености: количката би трябвало да има обръщащи се дръжки, спирачната система да се управлява с натискането на само един бутон, да има системи за поглъщане на неравностите и, също така, завиващи колелца. Лекотата на маневриране, съответно ефикасността на системите за захващане на детските колички, води до по-голяма безопасност на малчуганите, а това винаги е сред основните изисквания на родителите.

Също така, много е важно тези детски колички да бъдат леки и практични, за да не изискват от възрастните постоянни допълнителни усилия. Възможността за сгъване на количките е от изключителна важност и е един от факторите, които трябва да бъдат анализирани внимателно преди покупка. Детските колички трябва да се сгъват така, че да бъдат ефикасни в множество ситуации: например да заемат оптимално място в автомобила, автобуса или асансьора; да могат да бъдат лесно пренесени, когато това се наложи, по стълби например, и да не заемат прекалено много пространство при съхранение в дома. На пазара съществуват множество модели детски колички, които се сгъват компактно или имат предимството колелцата им да могат да се откачат.

Когато стане дума за безопасност и комфорт за децата, е полезно да се поинтересуваме отрано кои от характеристиките на продуктите, които те ще използват, са най-важни, още повече, ако искаме да инвестираме в качествени продукти, които да ни служат продължително време.

(в материала има продуктово позициониране)