Френският президент Никола Саркози се завърна от посещението си във Франкфурт и към 23.00 часа посети клиниката "Ла Мюет", където съпругата му малко по-рано роди дъщеря.

Това е първият случай, в който действащ френски президент става баща, за разлика от Великобритания, където смяната на памперси от действащ премиер не е непознато явление.

Карла Бруни Саркози на няколко пъти заявява в различни интервюта, че няма да показва детето си пред медиите.

Лейбъристът Тони Блеър, както и консерваторът Дейвид Камерън пък гордо позираха пред "Даунинг стрийт" 10 с новородените си бебета и съпругите си.

45-годишната съпруга на Тони Блеър, Чери, роди малкия Лио през май 2000г. Това бе събитие, тъй като се случваше за пръв път от 150 години на действащ британски премиер да му се роди дете. Десет години по-късно, през август 2010 бе ред на съпругата на сегашния британски премиер Дейвид Камерън, Саманта, да обяви раждането на дъщеря му Флорънс. Макар че идването на новородено на "Даунинг стрийт" е много коментирано от медиите събитие, като цяло то не се отразява върху популярността на бащите - премиери, счита Гидеон Скинър директор на социологическия институт Ipsos-Mori. Така че сега не се очаква силно спадналата популярност на Саркози да се повлияе от раждането на неговото четвърто дете, седем месеца преди изборите за президент във Франция.

Малко преди полунощ българско време Карла Бруни роди момиченце в парижката клиника "Ла Мюет". Вчера сутринта тя влезе в клиниката за раждане. Малко след 16.30 часа Карла Бруни бе посетена от съпруга си - президента на Франция Никола Саркози, който се отби да я види преди да отпътува за Франкфурт, където трябваше да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел и президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, съобщава БГНЕС.

Саркози се ожени за Карла Бруни през февруари 2008г. Карла Бруни-Саркози има 10-годишно момченце Орелиен от връзката й с философа Рафаел Ентховен. Френският президент от своя страна има трима синове - Пиер /1985/, Жан /1986/ и Луи /1997/.