Автор
Весела Георгиева

Книга ни дава ценни съвети за отглеждането на детето

"Твоето невероятно бебе" и е посветена на развитието на детето от зачеването до края на първата година. С помощта на книгата бъдещи и настоящи родители ще научат какво е най-важното за доброто развитие на детето, как да насърчават неговите умения и какви занимания да му предлагат, за да му дадат най-добрия старт.

Ива Александрова e автор на книгата. Ива е логопед и специалист по ранно детско развитие с над десет години опит. Написала е много публикации и често гостува като лектор на различни форуми за родителство и грижи за децата и това е нейната втора книга.

На 11 декември Ива Александрова ще е на Софийския панаир на книгата в НДК, за да се рещне с читатели. Тя ще е там от 10:30 до 13:30 и ще раздава автографи на щанда на Fox Book Cafe.



"Целта, която си поставям с написването на тази книга, е да знаете. Да разберете какво стои зад десетките съвети, които получавате от интернет пространството. Да осъзнаете, че днешните деца се раждат със съвсем същите неврологични основи, както и преди 100 години, и единствено ние сме тези, които ги променяме. Защото средата, в която живеят, и грижите, които полагаме за тях, ги оформят такива, каквито са сега", споделя авторката.

"Както във всяка друга област, така и в ранното детско развитие има процеси, етапи, особености и характеристики, които са добре проучени и известни на специалистите. За мен винаги е било важно всеки бъдещ и настоящ родител да познава тези елементи, за да може наистина да положи най-доброто начало в живота на своето дете", казва още Ива.

"В тази първа година заедно с бебето родителите също извървяват път на промяна. Пред тях стоят въпросите за намиране на себе си в новата роля, преоткриването на партньора и семейните връзки и осъзнаване на ценността на всеки един момент, изживяване или емоция".

"Да станеш родител не е крайна дестинация, която завършва с раждането на дете, а дълго пътуване. Пътуване, което продължава години наред, променя вас и вашата действителност. Всеки един ден от това пътуване ще научавате нещо ново, ще се тревожите и ще се радвате."