Какво е чувството, когато научиш, че ще ставаш баща на 25 години; когато разбереш, че след броени месеци ще прегърнеш в обятията си онова мъничко създание, за което си копнеел с цялото си сърце и съзнание. За радостта от предстоящата първа среща със своята рожба и пътя към любовта и семейното щастие ни разказва Стефан Стефанов Танев.

Поднасяме ви неговата кратка, но докосваща история, с посланието да не отлагате сюблимния момент напред във времето, когато може да е станало вече късно. Такъв е и призивът на кампанията Направи го сега – ДНК на бъдещето. Защото един от основните проблеми, свързан с раждаемостта у нас, е именно късното решение за създаване на дете.


Стефан Стефанов Танев: Реших да имам дете сега, защото...

Със съпругата ми – Кристина Танев, сме женени от 2 години. И двамата сме на 25 години, до месец юли и двамата ще навършим 26.

Хубаво е да има повече млади семейства като нас – с ясна цел в живота и идеи за бъдещето.

Аз съм българин, тя е от Румъния. Нашата история е следната. Когато се срещнахме тя беше командирована в България за финални изпити за стюардеса от Уиз Еър. Аз работех в хотела, в който беше отседнала. Тя се похвали, че е минала финалните изпити и вече официално е стюардеса. Казах ѝ: „Супер, значи трябва да го отпразнуваме" (за втори път я срещнах в този момент). Нейният отговор беше: „Но аз нямам приятели тук, няма с кого да изляза.“

На майтап излязохме на ресторант и лека-полека, след по-малко от година ѝ предложих брак на летището в Лондон – Лутън. Година по-късно се оженихме. Две щастливи години след първата ни среща чакаме бебенце. В 7-а седмица сме.



Как си представям бъдещето с моето дете?

Едно безкрайно щастие, изпълнено с усмивки и позитивни моменти!

Четете още: ДНК организира отворени лекции в най-големите университети в България