Автор
Ива Петрова

Кои жени са по-склонни да имат момчета – отговорът ще ви изненада

Десетилетия наред учените се опитват да разгадаят кой е отговорен за определянето на пола на детето. Има ли начини да разберем коя жена ще има момиче и коя ще стане майка на син? На тези и още въпроси отговаря парапсихологът, астролог и таролог Галина Янко.

Научни обяснения

Х и Y хромозомите

Има много теории, свързани с разгадаването на пола на бебето, преди то да се е родило. Според официалната версия всичко зависи от Х и Y хромозомата. Безспорен факт е, че всичко зависи от това кой точно сперматозоид ще оплоди яйцеклетката. Още в учебниците по биология на децата им става ясно, че яйцеклетката съдържа само една X-хромозома и ако сперматозоидът на мъжа носи същата такава, бебето ще е момиче. Ако обаче хромозомата при мъжа е Y, тогава детето със сигурност ще е момче. Тук обаче ключова роля при оформянето на пола на бебето играе хормоналният баланс при жената. Една млада жена е много по-вероятно да роди момиче, поради по-високото ниво на естрогена, който от своя страна е отговорен за по-кисело Ph на влагалището. И обратното – една жена, която започва да излиза от фертилната си възраст има вероятност да роди момче, поради алкалното Ph на нейното влагалище. В еякулата на мъжа има почти еднакво съотношение на сперматозиди, носещи X и Y хромозоми. „Мъжките“ сперматозоиди са много по-бързи и витални, когато влагалището е алкално.



И тъй като Y хромозомите живеят само два дни и ако родителите искат момче, тогава трябва да опитат да заченат ден преди, ден след и в деня на овулацията. За разлика от тях сперматозоидите с Х-хромозома, от които зависи появата на момичетата, са по-издръжливи, способни да живеят в тялото на жената до пет дни и могат да изчакат освобождаването на яйцеклетката или дори да я оплодят по-късно.

Оргазмът


Науката също така доказва, че оргазмът на жената преди зачеването също увеличава шансовете за раждане на момче: в този момент вагиналната среда се променя в алкална, което помага на сперматозоидите с Y-хромозома, отговорни за раждането на момче, да се движат по-бързо към яйцеклетката.

Въпреки факта, че науката разкрива много тайни на Вселената, за съжаление все още не може надеждно да отговори на въпроса какъв пол ще роди дадена жена. За да се намери отговор на този въпрос, някои експерти се допитват до вековни наблюдения и всякакви хипотези, някои от които дори намират потвърждение и от науката.

Силен характер

Хората отдавна са забелязали, че жените със силен и енергичен характер са по-склонни да раждат момчета. Това може да се обясни с помощта на научните познания: тъй като в момента на зачеването и известно време след това всеки плод демонстрира наличието на женски полови органи, тъй като хормоните на майката, по-специално естроген, действат върху него.

Картината започва да се променя под влиянието на тестостерона: колкото повече е в майката, толкова по-голяма е вероятността да има момче. Популярните слухове потвърждават тази теория и от факта, че независимите и борбени жени се държат повече като мъже – те са независими, свободолюбиви и самоуверени. Ако една жена не е уверена в себе си и ясно демонстрира поведение на зависимот от мъжа до нея, тогава тя вероятно ще има дъщеря, заключават експертите.

Възстановяване на баланса

От енергийна гледна точка появата на момче се дължи на наличието в бъдещата майка на резерв от неизразходвана топлина и нежност, които тя спешно трябва да предаде на бебето си. Ако една жена има енергиен дефицит, липсва ѝ нежност и се нуждае много от такава, тогава тя най-вероятно ще има момиче, за да възстанови изгубения баланс. Счита се, че момиче ще даде на майка си топлината, която толкова много ѝ е липсвала до момента.

Проучвания по този въпрос установяват, че природата разпределя момичетата и момчетата много грамотно, така че всяка майка да получи това, от което се нуждае. В семействата, където се раждат момчета, жените са заобиколени от голямо внимание от страна на съпрузите си. Напротив, жените, които имат момичета, имат проблеми със съпруга си, затова те се нуждаят от известно балансиране на женската енергия в дома си чрез нежната обич, която получават от дъщерите си.

И още нещо любопитно

Учените са установили, че в бурни времена, когато жената е под стрес, по-често се раждат момичета. В 75 процента от случаите, ако бъдещата майка е нервна, се раждат дъщери. Експертите регистрираха подобно явление след терористичната атака от 11 септември и след падането на Берлинската стена. Китайски учени пък установиха, че момичетата по-често се раждат от майки с ниско кръвно налягане. Те стигнали до това заключение, след като изследвали повече от три хиляди жени, станали майки през годините на изследването.

Четете още: Вълнуващата история на двама служители на МВР и бъдещи родители, чийто живот рязко сменя посоката