Коя закуска е най-полезна за бременната жена?

13 януари 2010 | 12:48
6008
1
1

Учени от университета в Северна Каролина установили какво е полезно да закусва бременната жена, за да повлияе добре на умственото развитие на детенцето си.

Изследователите стигнали до заключението, че чрез храненето си бъдещите майки могат да окажат влияние върху развитието на плода не само физически, но и умствено. От продуктите, които ядат, зависи до голяма степен паметта на бебето.

Учените препоръчват на жените да ядат яйца с бекон на закуска. Веществата, които се съдържат в това ястие, ще допринесат за развитието на мозъка на детето и на центровете, отговорни за паметта и процеса на запомняне.

Според тях, обаче, има и продукти, които трябва да бъдат изключени от хранителния режим, тъй като могат да окажат неблагоприятно въздействие върху развитието на бебето. За наша изненада, като такива учените са назовали някои видове риба, като например, рибата меч и скумрията.

Коментари

1
  27 февруари 2013 | 16:40 отговор
 

 

Добави Коментар