Преди първото раждане Тереза била стройна и фина. Природата просто я дарила с хубава фигура. Диети, тренировки – момичето през живота си не се е занимавало с такива неща. А после… не, не станало чудо, просто Тереза се омъжила. А после родила дете и хормоните й се разбушували.

„След раждането започнах да напълнявам като втасващо тесто. Освен това ми откриха поликистоза на яйчниците, която задълбочи още повече проблема. За една година качих 50 кила“, признава Тереза.

Диети, фитнес, ежедневно тичане за здраве – нищо не давало резултат. Кантарът продължавал да показва плашещи цифри.

„Свалях две кила, а после веднага качвах още пет. И така до безкрай“, споделя Тереза.

После тя забременяла за втори път и родила на сина си сестричка. След раждането на малката Фейт кантарът показал тегло от 103 кила.



„Няма диета, която да не съм пробвала. Нищо не действаше“, спомня си младата майка.


Разбирайки, че няма друг изход, Тереза отишла на лекар. Той й предложил строга кето-диета. Според лекаря новото меню би помогнало на Тереса да реши и двата си проблема – наднорменото тегло и хормоналния дисбаланс.

В случая думичката „строга“ изобщо не е преувеличение. Диетата наистина била доста сурова. Тереза изключила от менюто си въглехидратите – никакви макарони, сандвичи и глезотии. Мазната риба, немазното месо, ядките, яйцата и авокадото залегнали в основата на храненето на вече отчаяната Тереза.

Още през първите два месеца тя свалила 15 килограма.

„Бях потресена. Това е невероятно – нито една друга диета не даваше такъв резултат. Продължих да се храня така, както ми беше казал лекарят, и започнах буквално да се топя. Отказах напълно въглехидратите, наблегнах на храните, богати на белтъчини и здравословни мазнини“, пояснява Тереза.

При това тя нито веднъж не отишла на фитнес. Единствените упражнения, които правела, били разходките с децата до училище и обратно, ходенето по магазините и домакинската работа.

Освен това Тереза се отказала от идеята да яде често на малки порции. Спазвала система за интервално гладуване, изяждайки дневната си доза храна на два пъти.

„Закусвам в 11, следващото ми хранене е някъде към два часа следобед. После гладувам до следващата сутрин. Отначало ми беше трудно, но после свикнах“, казва Тереза. Тя признава, че сега се чувства страхотно. Само за 10 месеца е свалила половината от живото си тегло.

„Сега мога с лекота да тичам заедно с децата, престанах да се срамувам от това как изглеждам и съм изпълнена с енергия! Никога не съм се чувствала по-добре“. Впрочем и съпругът й последвал нейния пример. Той е на кето-диета едва от три месеца, но вече се радва на видими резултати.

За справка:

Кето-диетата е система за хранене, базираща се на екстремно ниско съдържание на въглехидрати. Когато организмът не получава въглехидрати с храната, той започва да използва алтернативен източник на енергия – нашите излишни килограми. Тялото започва да изразходва и топи собствените си мастни натрупвания.