Автор
Woman.bg

Майка се събуди от кома, за да накърми дъщеря си

Едва ли има нещо по-силно от майчинския инстинкт. Благодарение на него, ние сме готови буквално на всичко, за да бъде детето ни добре. Не заспиваме, докато мъничето не се успокои, не се храним, защото не ни остава време, склонни сме да извършим чудеса, дори и когато нямаме силите за това. Дори и когато се намираме в почти безжизнено състояние.

Случаят с 42-годишната Мария Лора Ферейра е поредното доказателство за това и може да ви просълзи.

Майката е била нападната на улицата и понася тежък удар в главата. Благодарение на това, тя изпада в едномесечна вегетативна кома. Ден след ден лекарите губят надежда и споделят с роднините на пострадалата жена, че вероятно скоро тя ще изпадне в мозъчна смърт. Дори предлагат да дарят органите ѝ...

Съпругът на Мария е съкрушен от тези думи, но въпреки това е решен да се бори за нея докрай. Той така и не губи вяра, че един ден всичко ще бъде наред и любимата му ще излезе от комата и те отново ще бъдат щастливо семейство.



Буквално няколко денонощия по-късно лекарите отчитат, че дамата има неврологична дейност, но все още не е будна. Никой не подозира, че чудото тепърва предстои да се случи и то в най-неочаквания момент.

Мария е майка на три деца – на 17, 13 и 2 години. Всички те са изключително загрижени и притеснени от ситуацията, заради което не пропускат възможност да посетят пострадалата си родителка. Съпругът на г-жа Ферейра поставил най-малката им дъщеричка точно до нея. 2-годишното момиче, усетило майчината близост, започнало да хлипа от желанието да бъде нахранено. В този момент Мария, сякаш събудена от най-чистия инсинкт, понечила да накърми дъщеря си.



„Това беше магически и уникален момент. Всички плакахме. Да видиш как майка и дъщеря се прегръщат, този невероятен майчински инстинкт... Беше изумително!“, споделя развълнуваният съпруг на Мария.

Той разкрива още, че по време на комата, тя е докосвала малката им дъщеричка по същия начин, по който го е правела и преди инцидента. Ясно е демонстрирала чувствата си.

В момента развълнуваният баща е устремен да се бори за справедливост и да върне щастието у дома.

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци!

Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.