Автор
Woman.bg

Мариана Пенчева – една достойна майка-закрилница, за която няма невъзможни неща

След като завършва следването си във ВТУ “Кирил и Методий“ със специалност “Социална философия“, тя започва работа в училището с пансион в дряновското село Гостилица. Нейното име е Мариана Пенчева – една достойна българка, която с много обич и топлина се превръща в истинска майка - орлица за девет българчета от крайно бедни семейства.

Упорита, всеотдайна и добър човек – така описва себе си Мариана.

За нея всеки ден е предизвикателство, но най-голямото е това да докаже на себе си и на скептиците, че няма нищо невъзможно.

Мечтата ѝ е да се изгради в селото, в което живее, голямо училище за деца в неравностойно положение, и къща със слънчева градина.

Мечтите са тези, които според Мариана правят една жена силна.

„Тайната съставка на женския успех е многофункционалността, защото всяка една жена умее да прави много неща наведнъж“, категорична е тя.

Суперсилата, която иска да притежава, е способността да изкоренява от хората егоизма, за да станат по-добри едни към други, разкрива още пред нашия екип невероятната Мариана.

Мариана Пенчева е номинирана за първите годишни награди на Woman.bg "Жена на десетилетието" в категория "Майките, които ни вдъхновяват". Гласувайте за нея тук!