Автор
Woman.bg

Мечтата за дете даде сила на една жена да победи рака

„Моята история е малко по-различна...“ - така започва писмото си до кампанията „Направи го сега – ДНК за бъдещето“ Радостина – една бъдеща майка, която с трепет очаква да посрещне на бял свят първата си рожба само след месец.

Преди 3 години и половина тя получава стряскащата за 28-годишно момиче диагноза - рак на гърдата. „Спомням си целия онзи мрачен ден така, сякаш се е случил днес. Всичките ми мечти се сринаха“, продължава разказа си младата жена. Първата мисъл, която минала през главата ѝ след стряскащата вест, била, че никога няма да има дете. Ето какво още споделя Радостина в писмото си:


„Предстоеше ми операция, химиотерапия, лъчетерапия и хормонотерапия. За около 6 месеца преминах през този ад с голямата подкрепа на моите близки и мъжа до мен. Той нито за миг не си помисли да ме напусне. Лекувах се в чужбина и професорът ми даде огромна надежда, че ще мога да забременея след 2 или 3 години. Не се отказах и само тази мисъл ме крепеше. Знаех, че не може само лоши неща да ми се случват. И ето, чудото стана. Забременях по естествен път в началото на тази година. Човек трябва да вярва и да не се страхува да следва мечтите си, въпреки всичко... Моето малко съкровище ще бъде най-обичаното бебе...“

Днес, след като е преодоляла всички изпитания на коварната болест и е успяла да се пребори с нея, Радостина е по-силна от всякога. Нейното желание е да бъде пример и вдъхновение на онези млади хора, диагностицирани с тежки заболявания.

„Бъдете смели, мислете за бъдещето и мечтайте“, е нейното послание към всички тях. „Трудно е в такъв момент да си представиш бъдещето, но успееш ли да го направиш, ти си победил себе си и болестта. Не е невъзможно да имаш дете след лечение на рак“, уверява от писмото си щастливата Радостина.

Историята на Радостина и нейният съпруг Гагик е част от благородната инициатива "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Да напуснеш съпруга си, за да намериш щастието: Историята на една многодетна майка