Автор
Woman.bg

Медицинска сестра осинови изоставено недоносено бебе

Медицинската сестра Лиз Смит осинови недоносено и непотърсено бебе, пише „Вашингтон Поуст“.

Трогателната история на изоставеното и непотърсено новородено и благородната реакция на младата жена набра изключителна популярност в социалните мрежи преди броени дни.

Малката Жизел проплакала в 29-та гестационна седмица (малко след началото на седми месец от бременността) в семейство на наркомани.

Преждевременно роденото мъниче било поверено на грижите на медицинската сестра Лиз Смит в болницата, в която се родило. В продължение на петте месеца, в които бебето се намирало в болницата, никой не го потърсил, а от родителите нямало и следа.

“Ходех да я виждам всеки ден. Това беше моята награда след натоварената ми работа”, спомня си Смит, която неотлъчно била до нея през цялото време.



Тя веднага усетила връзка с малкото бебе и, без да се замисля, решила да го осинови. Официално Жизел била осиновена от Лиз през октомври 2018 г., която била неотлъчно до нея в болницата.

Самата Лиз години наред се опитвала да се сдобие с рожба, но без успех. Получавала съвети от роднините си да обмисли вариант с осиновяване, но все отлагала тази идея напред във времето с надеждата, че ще си роди свое. Когато срещнала малката Жизел обаче, всичките ѝ тревоги изчезнали.

Сега Лиз и Жизел са щастливи заедно, а медицинската сестра работи като активист за осиновяването.

“Постоянно си говорим за силата на любовта, но да видиш как тя може да промени един живот и как любовта промени моят живот и този на Жизел е невероятно. Никога не съм била по-щастлива и силна и не мога да си представя живота без нея”, споделя Лиз пред издението.

Четете още: Истинско чудо: 9 медицински сестри бременни по едно и също време