Автор
Ева Лъчезарова

Mustela съветва: Защо да избереш козметика без аромат

В своята над 70-годишна история, Mustela е посветила усилията си на това да постигне най-добрата възможна грижа за деликатната бебешка кожа, а в процеса на еволюцията си компанията се насочва и към грижа за бременните дами. За първи път от Mustela правят нова сериозна крачка, пускайки на пазара серия за цялото семейство.

Тя е изцяло в съзвучие с веруюто на компанията, а именно: природата знае най-добре. То се изразява в стремежа на бранда винаги да използва естествени съставки за своите продукти.

В основата на новата биосертифицирана серия за цялото семейство влизат именно две органични съставки: маслиново масло, произведено във Франция и алое вера. Тя е разработена съвместно с родители, акушерки, фармацевти и неправителствени организации, така че да бъде достатъчно безопасна за употреба, както от новородени бебчета, така и от малки деца и техните майки и татковци.



Серията е сертифицирана от Ecocert Greenlife и включва 4 продукта, които вече са на пазара.

Това са:


Измиващ гел за нежно почистване на косата и тялото.

Хидратиращ крем, който защитава и най-чувствителната кожа.

Мицеларна вода без изплакване за нежно почистване на кожата на бебето или грима на мама.

Крем против подсичане, който успокоява кожата на бебето и я предпазва, създавайки специален защитен филм.



Всички продукти от серията са без аромат, защото често ароматът е първото нещо, към което хората реагират, когато имат чувствителна кожа. Продуктите без аромат не съдържат химикали, които понякога се добавят в козметичните продукти, за да им придадат определена миризма. Някои от тези химикали биха могли да доведат до различен тип дискомфорт като обриви, зачервяване, сухота и сърбеж при бебета, а дори и при хора с нормална кожа. Бебетата и малките деца с предразположена към екзема кожа или с чувствителна кожа, са особено уязвими към такива продукти.

Други химикали, които се използват за ароматизиране на козметични продукти, пък биха могли да бъдат вдишани от вашето мъниче, което пък да доведе до проблеми с дихателната система, а в някои случаи дори до астма.

Доста притеснителни са групата пластмасови подобрители с наименованието "фталати". Те обикновено се използват, за да направят пластмасата на опаковките по-гъвкава, но в определени ситуации влизат и в състава на самите козметични продукти, за да замаскират неприятната миризма на синтетичните съставки, които всъщност съдържат. Фталатите се свързват със сериозни здравословни проблеми като различни нарушения в ендокринната система, които могат да засегнат хормоните и да причинят репродуктивни проблеми. Изследванията показват, че те биха могли да доведат и до нарушения на неврологичното развитие при някои деца, както и да допринесат за развитието на астма.



Втората причина, поради която продуктите от новата органична серия на Mustela са без аромат, се крие във факта, че по този начин те са изключително подходящи за всеки член на семейството и вече не е нужно да купувате отделна серия за децата си, за съпруга си и за себе си.

Ако сме ви вдъхновили и вие да опитате биосертифицираната серия на Mustela за цялото семейство, можете да я закупите от този линк.

(в материала има продуктово позициониране)