Личното пространство на децата се моделира доста трудно, но може да бъде не по-малко атрактивно, отколкото всяко друго помещение в дома.

Точно това е идеята на колаборацията между италианския мебелен гигант Colombini и световноизвестната марка мотоциклети Ducati Corse, които наскоро представиха обзавеждане за стаята на малките фенове на бързите скорости.

Дизайнер на колекцията мебели е Армандо Фериани, който интерпретира доста умело традициите във визията на Ducati, вплитайки я детското обзавеждане.

Серията включва легла, гардероби, бюра, столове, библиотечни шкафове, етажерки, контейнери и т.н., решени в бяло и червено.

Някои от тях са брандирани с логото на Ducati, а едно от най-приятните попадения на дизайнера е задна стойка на мотор, превърната в атрактивна подвижна поставка за PlayStation конзола.

Голямото предимство на колекцията е, че всички мебели са с колелца и могат да се разместват изключително лесно. Така в определен момент детето може да подреди стаята си по свой собствен вкус.

Освен това мебелите не са само за малки момченца - цветовата гама и меките силуети предразполагат и момиченцата да изберат обзавеждане от серията.