Автор
Woman.bg

Напук на прогнозите – едно малко Чудо си проправя път

Това е историята на Изабела и Даниел. Тя доказва, че чудесата са не само около нас, но и вътре, в самите нас. Стига никога да не се отказваш и никога да не спираш да вярваш! Една история по правилата, един живот, който върви като по книга, до момента, в който се появява осъзнатият избор за създаване на дете. Всичко започва така…

“Със съпруга ми правим всичко по правилата, просто сме си такива. Завършихме право заедно, бяхме отличници на випуска, влюбихме се, заживяхме заедно, купихме си жилище, оженихме се и си намерихме работа, която обичаме. Нямаме кой да ни помага, във всичко сме си заедно и не съжаляваме, защото сме най-добрият отбор. На третия ден, след като се събрахме, му казах, че искам да имам деца от него, но сега вече можехме и да си го позволим... Оказа се, че Бог има други планове за нас. Бяхме на 29 год. и започнахме опитите, една година безуспешно и потърсихме помощ. Последва година и половина, в която аз живеех пред кабинетите на лекарите, превърнах се в игленик, пориха ме, дълбаха ме, натъпкаха ме с хормони и ми взеха всеки секрет, който притежавам. Накрая стигнахме до вариант ин витро. Подготвихме документите и зачакахме следващия цикъл, за да направим последното необходимо изследване и да кандидатстваме по Фонда... но той така и не дойде. Нашето малко персонално чудо! Напук на шансовете, напук на прогнозите на всички лекари, нашето бебе най-накрая ни избра. Това щастие си заслужава всичко преживяно. Изводите за нас са: Никога не се отказвай и никога не спирай да вярваш.”



А ето и как си представят бъдещето с тяхното малко Чудо…

“Щастие, руси къдрици и много трудности. Както казва съпругът ми, малката отсега е диване като майка си. Докторите едвам си извършват прегледите, защото тя не спира да танцува и да подскача. Надявам се да има палаво детство, защото това ще означава, че е здрава, а аз друго не искам. С баща ѝ сме си говорили, че за нас най-важно е да отгледаме свестен човек, който да има морал и достойнство и да е отговорен член на обществото. Мисля, че има нужда от повече такива хора. Ще направим всичко по силите си, за да го постигнем, и знам, че няма да е лесно в нашето съвремие, но знам също така, че ако някой може да го направи, това сме ние... Разбира се, няма да ѝ се разсърдя, ако намери лек за рака или нещо такова, но го караме стъпка по стъпка”, с усмивка разказва Изабела.



Изабела и Даниел

И още нещо…

“Като юрист бих казала, че майчиното законодателство е не добре уредено. Майчиното здравеопазване също. Обществото трябва да се грижи за майките. Докато седях пред кабинетите на лекарите, най-често чаках с часове. Това е така, защото коридорите бяха пълни”, споделя още бъдещата майка.

Историята на Изабела и Даниел е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Ако сте заченали своето бебе през 2021 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.
Регистрирайте се до 31 януари 2022 г.

Четете още: От хронична левкемия, през инвитро процедури, до пълно щастие