Много дами, които се подготвят да станат майки и планират бебе, трябва да знаят някои важни неща. Процесът на подготовка и самата бременност са период, през който трябва да се внимава и да се следват важни указания.

Според нови изследвания, проведени от университет в Австралия има нещо, които много жени правят ежедневно, а то може да намали шансовете им за забременяване.

Учените са използвали доброволци, които са участвали в техния експеримент и са установили, че т.нар. фаст фууд пречи на зачеването.

За сметка на това жените трябва да хапват повече плодове и да пият фрешове. Експертите посочват, че една жена ще зачене по-бързо, ако остави в миналото фаст фууда.



Резултатите от изследването разкриват, че се зачева много бързо, когато се консумира 3 пъти седмично плод. Всички горски плодове са полезни за организма, но боровинките и малините са особено богати на антиоксиданти, което подпомага защитата срещу увреждане на телесните клетки (включително на репродуктивната система, най-вече яйцеклетките).

Тези, които са хапвали от заведения за бързо хранене 3-4 пъти седмично, са зачевали по-бавно.

Учените установили също, че при много нисък прием на плодове рискът от безплодие се е увеличил от 8% до 12 на сто. При хората, които пък се хранят в заведенията за бързо хранене, рискът от безплодие се е увеличил от 8% на 16%.

Ако се опитвате да забременеете, трябва да знаете и това - пушенето и прекомерната консумация на алкохол намаляват шансовете ви за зачеване. Откажете цигарите, ако пушите, хранете се по-здравословно и спортувайте редовно. Преустановете или ограничете консумацията на алкохол до една чаша седмично.

Четете още: Уъркшоп за родители: Ела, научи и спечели страхотни награди

Скъпи бъдещи и настоящи майки и татковци, заповядайте на безплатния "Уъркшоп за родители", част от инициативата "Мисия бебе". Елате, научете всичко, свързано със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на детето от най-добрите специалисти в областта и спечелете страхотни награди. Повече за събитието вижте тук.