Невероятно, нали? Майка и дъщеря родиха едновременно в Неапол

20 януари 2023 | 12:40
1988
1
Unsplash
1

Неаполитанките Мара и Паола са майка и дъщеря, съответно на 35 и 20 години. С разлика от 24 часа в болницата “Антонио Кардарели” двете са станали майки. Мара има новородена дъщеря и внук, а Паола - сестра и син.

Новородените се казват съответно Футура и Джовани и са на една възраст, въпреки че Футура е... леля на Джовани. И четиримата са в една и съща болнична стая в родилното на “Кардарели”.

И двете бебета са родени по естествен начин. Те, както и майките им, са в отлично състояние, уверяват от болницата. Джовани е 3,4 кг, а леля му Футура е по-тежичка - 3,8 кг.Когато преди 20 години Мара Бароне родила Паола, тя била само на 15. “Бях малка, но направих всичко възможно да отгледам дъщеря си както трябва и нищо да не и липсва”, казва неаполитанката пред в. “Кориере дела сера”. Майката и дъщерята почти “растат” заедно, като се има предвид малката разлика във възрастта им. Преживяното от двете в момента Мара определя като нещо “изключително и уникално”.


Всички живеят заедно във фамилната къща в Мелито ди Наполи. На най-горния етаж живее Лучия - майка на Мара, баба на Паола и прабаба на Джовани. На практика тя е отгледала и Мара, и дъщеря ѝ Паола, като се има предвид, че по онова време Мара е била още ученичка. Тя ходела на училище до 15-ия ден, преди да роди Паола. Две седмици по-късно пък се върнала да продължи образованието си, докато Лучия гледала бебето и.

Всички във фамилията обаче са на “младежка” възраст. Прадядото на новородения Джовани, с други думи бащата на Мара, е на 60 години. Прачичовците му пък са на под 50 години.


Коментари

1 Критик
  26 май 2023 | 14:19 отговор
 

Същият случай е с моят съпруг майка му и нейната майка (баба му) родили в една и съща година Първо ражда бабата септември момиче ,октомври се ражда съпругът ми.Това се случва е Видин през 1963 година Може да се провери в архивите на видинската болница ако пресата е заинтересована.

 

Добави Коментар

Най-четени