Автор
Весела Георгиева

Невероятно, нали? Майка и дъщеря родиха едновременно в Неапол

Неаполитанките Мара и Паола са майка и дъщеря, съответно на 35 и 20 години. С разлика от 24 часа в болницата “Антонио Кардарели” двете са станали майки. Мара има новородена дъщеря и внук, а Паола - сестра и син.

Новородените се казват съответно Футура и Джовани и са на една възраст, въпреки че Футура е... леля на Джовани. И четиримата са в една и съща болнична стая в родилното на “Кардарели”.

И двете бебета са родени по естествен начин. Те, както и майките им, са в отлично състояние, уверяват от болницата. Джовани е 3,4 кг, а леля му Футура е по-тежичка - 3,8 кг.



Когато преди 20 години Мара Бароне родила Паола, тя била само на 15. “Бях малка, но направих всичко възможно да отгледам дъщеря си както трябва и нищо да не и липсва”, казва неаполитанката пред в. “Кориере дела сера”. Майката и дъщерята почти “растат” заедно, като се има предвид малката разлика във възрастта им. Преживяното от двете в момента Мара определя като нещо “изключително и уникално”.

Всички живеят заедно във фамилната къща в Мелито ди Наполи. На най-горния етаж живее Лучия - майка на Мара, баба на Паола и прабаба на Джовани. На практика тя е отгледала и Мара, и дъщеря ѝ Паола, като се има предвид, че по онова време Мара е била още ученичка. Тя ходела на училище до 15-ия ден, преди да роди Паола. Две седмици по-късно пък се върнала да продължи образованието си, докато Лучия гледала бебето и.

Всички във фамилията обаче са на “младежка” възраст. Прадядото на новородения Джовани, с други думи бащата на Мара, е на 60 години. Прачичовците му пък са на под 50 години.