Автор
Woman.bg

Никога не се отказвай от мечтата да станеш родител

Нейното име е Таня Стефанова Панайотов. Мъжът, с когото съдбата и любовта я събират, е лишеният от зрение Вълчо. След години неуспешни опити да се сдобият с бебе, лекарите установяват, че причина за това е заболяване на партньора ѝ. Въпреки отчайващата диагноза, че двамата никога няма да имат дете, Таня забременява. Двамата бъдещи родители очакват с вълнение датата на термина – 15 януари, 2020 г., когато с радост и възторг ще посрещнат рожбата си на бял свят.

Представяме ви историята на Таня, разказана от самата нея като част от благородната кампания Направи го сега – ДНК на бъдещето. Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат сюблимния момент за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Вдъхновяващата история на Таня:

От 5-6 години се борим, за да имаме дете. Минахме през лекари, които намираха основно проблеми в мен, докато не откриха, че мъжът ми има заболяване.

Мъжът ми е незрящ и тази новина още повече го засегна, защото се чувстваше непълноценен първо като мъж без работа, а после и заради факта, че не може да ме дари с дете. Ние обаче не се отказахме.

И днес, макар и в ранна бременност, се радваме, че чакаме първата си рожба, въпреки всичко и всички, които казваха, че не можем да имаме деца!

А как си представям бъдещето с моето бебе? Искам на първо място да е здраво. Да го възпитаме и да го направим достоен човек, за да може да бъде гордост за цялото ни семейство.

Човек никога не трябва да се отказва от създаването на нов живот!

Снимка: Личен архив

Четете още: Как забременях въпреки диагнозата „поликистозни яйчници“