Автор
Woman.bg

Очарователни идеи за коледен подарък на новородено

Не малко от нас са попадали в ситуация, в която им се е налагало да се чудят между един или друг подарък за... бебе, отгоре на всичкото... новородено. Трудността става още по-голяма, когато ни е за първи път и нямаме деца. Ако все още не сте ориентирани или пък се чудите какво да му изберете за коледен подарък, ние ще ви помогнем с няколко очарователни и лесни за изпълнение идеи.

Комплект монети за късмет



Тематичният комплект за бебе, съдържащ няколко монети с пожелиня съответно за здраве, късмет, щастие и т.н., е един наистина перфектен подарък за всяко новородено. Пазарът предлага удивителни и очарователни визии – позлатени или посребрени изображения на детелинки, ангелчета, пингвинчета и т.н. Добра идея е и специалната сребърна или златна емисия.

Рамка за снимка на бебето

Рамката е един наистина чудесен подарък за новородено. Рамката е мястото, което ще съхрани завинани най-милите и красиви спомени от първата годинка на детето. Може да избирате между рамка за една снимка или такава, предназначена за поставянето на две или повече.

Пари за спестовната книжка

Ако не сте много по избирането на подаръци, добър вариант е като поднесете на малкото човече известна сума пари за спестовната му книжка. Ако то все още няма такава, подарете я с пожелание към родителите му да му отварят такава.

Персонализирана книга за бебе

Такава книга може да откриете лесно в почти всяка книжарница. Тя ще се превърне в красив дом на спомените – тук ще имате чудесната възможност да съхраните запечатани мигове от най-милите моменти през първата годинка на детето, тук мама и тате могат да излеят своите най-съкровени и незабравими чувства, спомени и пожелания.

Ваучер за детски стоки

Ваучерът е един чудесен и оригинален подарък, който дава възможност на родителите на мъничето сами да преценят от какво има най-много нужда има тяхното дете.

Музикална играчка

Музикалните играчки са прекрасен подарък за всяко бебе. Те не само развиват сензорните възприятия, но и влияят върху интелектуалното ниво на детето. Асортиментът от музикални играчки е толкова разнообразен, че едва ли ще ви е трудно да направите своя избор. Дали ще бъде под формата на музикална въртележка с очарователни фигурки или животинки, или кокетна музикална кутийка, няма значение. Важното е, че каквото и да изберете, мъничето ще се наслаждава с всичките си сетива на красивите и приспивни мелодии, леещи се в пространството край него.

Антиалергична плюшена играчка

Няма малко човече, което да не обича да гушка в нежните си ръчички плюшена играчка. Каквото и да му подарите – мече, зайче или лъвче, то със сигурност ще го обикне с цялото си сърце. Внимавайте обаче при избора на такава играчка. Когато я избирате за новородено, тя трябва да бъде специално предназначена за него и да отговаря на следните условия: да е от висок клас антиалергична материя, да е оцветена от безвредни естесвени бои, както и да не отделя косъмчета и други микрочастици при игра.

Комплект бебешки дрешки

Със сигурност подаръкът ви ще бъде посрещнат с ентусиазъм и жизнерадост от всяка майка на новородено, но ще я зарадвате още повече, ако се съобразите със следните правила: комплектът дрешки да бъде предназначен за бебета по-големи с 6 до 12 месеца от човечето, за което купувате подаръка. Това със сигурност, от една страна, ще ви предпази от риска да подарите на бебето тясна и малка дрешка, а от друга – ще даде възможност на детето да носи дрешките по-дълго време. Ще придадете още по-голям финес и очарование на избраната от вас дрешка, ако я декорирате със специално подбран за случая текстилен стикер – например с името на бебето, придружено от красива цветна честитка за Коледа.