Автор
Woman.bg

Откраднаха новородено бебе от ръцете на майка му

Появата на дете и създаването на семейство е един от най-вълнуващите моменти в живота, изпълнен с толкова красиви чувства. Виждаш малкото човече, което е избрало точно теб за родител и благодарение на чудото, наречено раждане, то идва и изпълва бъдещето ти с нов смисъл. Процесът по изграждане на семейство обаче може да поднесе и някои препятствия, дори да се превърне в кошмарно събитие. Подобна е историята на Мърси и Рич, които преминават през истински ужас...

Двойката дълго време мечтае да си има дете и ето, че един ден Мърси разбира така желаната новина – бременна е! С напредване на бременността бъдещата майка разбира, че в утробата си носи момченце. Деветте месеца минават неусетно и дамата ражда безпроблемно в болница в Ел Салвадор. Новороденият син на Мърси и Рич получава красивото име Мойсей, а те не подозират какъв кошмар ги очаква само след няколко часа.

Веднага след като бебето проплаква, щастливата майка го взима в ръце и веднага запечатва лика му в ума си. След минути една от медицинските сестри го взима, както следва, а Мърси и Рич чакат с нетърпение следващата си среща с чисто новия си син. Те дори не допускат, че такава може да няма.



Когато идва моментът сестрата да донесе отново Мойсей за първото му хранене, майката усеща, че има нещо нередно. Буквално след секунди тя разбира, че това не е нейният син, тъй като той изглежда много по-различно от бебето, което е видяла. Огорченият баща споделя, че лекарите приели с насмешка съмнението на родителите, че това дете не е тяхното и им отговорили категорично, че няма да им дадат друго бебе, защото със сигурност това е точно техният син. И така, Мърси и Рич с опитват да повярват на лекарския екип и се прибират у дома в Далас с бебето, което би трябвало да е Мойсей.

Младите родители незабавно правят ДНК тест, за да имат доказателство дали това е тяхното дете, или не. Минават първите 3-4 месеца и те все повече се убеждават, че са взели чуждо бебе, тъй като то изглежда много по-различно от тях, но все пак усилено се опитват да открият общи черти, за да се успокоят. Накрая резултатите обаче напълно оправдават съмненията им – шансът това дете да е тяхно, бил точно 0%.

Следва няколкомесечна безмилостна битка. Мърси и Рич се връщат в болницата в Ел Салвадор, където е роден Мойсей, за да върнат чуждото бебе и вземат собственото си. Раздялата е изключително тежка за тях, тъй като до този момент са отглеждали детето като свое.



В лечебното заведение отказват да приемат, че може да е станала грешка. Родителите все повече започват да се съмняват, че тук става дума за трафик на деца и отнасят проблема към властите. Мисълта, че детето им може да е отвлечено не им дава нито миг покой.

Времето минава, лекарите продължават да отричат очевидното. За щастие, полицията се намесва и започва разследване по случая. Още в началото арестуват лекаря, който е израждал Мърси, тъй като откриват, че той е замесен в трафик на хора. С течение на времето обаче обвиненията към него са свалени и става ясно, че Мойсей не е при него.

Месеците са болезнено мъчителни за Мърси и Рич, но с всеки изминал ден се приближават все повече към справедливостта. По време на разследването в болницата е пуснат ДНК тест за всички бебета и се оказва, че Мойсей все още е там. Най-накрая изтормозените родители получават сина си, почти 9 месеца след раждането му. И спечелват изконната битка за правото да бъдат родители на собственото си дете.

Четете още: За кои деца детската градина е вредна