Автор
Роси Кацарова

Пипа Мидълтън за спорта и бременността

Тя е чаровна, усмихната и бременна. Тя е Пипа Мидълтън - по-малката сестра на херцогинята на Кеймбридж Кейт.

А каква е тайната на Пипа, за да изглежда толкова добре по време на бременността? За щастие на всички дами, които също са в този период от живота си, младата дама искрено разкрива как поддържа фигурата си, докато е в очакване на първия си наслендик.

Със спорт, разбира се. Отговорът едва ли ще ви учуди, но какъв? Кой е подходящият спорт за една бременна?

"Плуването по време на бременността е истински дар. То маха целият товар от плещите ви и ви създава невероятното усещане за безтегловност. Твърдо смятам, че това е най-приятната и удовлетворяваща форма на упражнение за една бременна, затова и редовно плувам, откакто разбрах, че очаквам дете. Прекрасно е и чувството да знаеш, че този спорт е напълно безопасен, защото има редица, които ти доставят удоволствие, но трябва да внимаваш с тях, ако си бременна. Освен това плуването помага на дамите да предотвратят подуването и отичането на краката и ръцете и да се разхладят през топлите летни дни. След казаното дотук твърдо заявявам, че ако плуването е физическата активност, на която ако заложите по време на бременността си, няма да сгрешите", написа Пипа преди броени дни в колонката, която пише за британско издание.

А ние твърдо я подкрепяме, защото наред с изредените от нея позитиви, трябва да споменем, че плуването намалява нивата на стреса и освен това има изследвания, доказващи, че влияе добре на хормоните, които са основен проблем за бременните. Освен това е перфектна смесица от аеробно и анаеробно натоварване, което означава, че ще ви помогне да сте в перфектна форма дори и през бременността.

Четете още: Битката на булките: Кейт срещу Пипа

View post on Instagram
 

Другият спорт, който Пипа практикува през последните месеци, е тенисът. Подобно на плуването тя препоръчва и този вид физическа активност на всички дами, очакващи бебче.

Причината са безспорните ползи, които тенисът има върху здравето на организма.

"Говоря за благоприятното влияние на тениса върху растежа и здравината на плацентата, поддържане на килограмите в норма, облекчаване на болките в гърба, характерни за тези месеци, полезно е за сърдечно-съдовата система и предотвратява развитието на гестационен диабет", искрена е Пипа.

View post on Instagram