Автор
Антония Михайлова

Писмо до акушерката. Или за онзи момент, в който мечтата се превръща в реалност

На 5 май отбелязваме Международния ден на акушерките. Мотото на инициативата тази година е "Акушерките полагат началото на качествените грижи". По този повод поднасяме на вниманието ви едно красиво и трогателно писмо, написано от щастлива майка на син до нейната акушерка. До жената, помогнала ѝ да се сдобие с най-безценния дар - детето!



"Здравейте, мила д-р Георгиева. Думите не стигат, за да изразя с тях цялата си благодарност и възхищение, които изпитвам към Вас.

Към Вашата усмивка, с която ме посрещахтe всеки път, когато влизах в кабинета ви. Към Вашата всеотдайност и разбиране, които проявявахте винаги, когато се допитвах до вас. Към Вашата непоколебимост и професионализъм. Към търпението и искрената Ви загриженост към онова крехко мъничкото създание, което носех близо до сърцето си...


Още помня онова чувство на очакване. Минутите в коридора пред вашата врата, в които с вълнение и трепет чаках да видя своята рожба на видеозона. Дните, в които осъзнавах, че в мен расте истинско чудо. Дните, в които изострените ми сетива кънтяха и огласяха цялото ми същество. Не само светлината и шумовете около мен носеха пулсиращия заряд на вибрациите, идващи от засилените ми възприятия, но и необятността на едно ново усещане, нахлуващо като буревестник в мислите и емоциите ми, ме караше да чувствам по-дълбоко живота, да се вслушвам по-внимателно в звуците на битието, в мъдростта на съзиданието, в чудото, наречено Живот.


Имаше моменти, в които изпитвах страх. Моменти на отчаяние и тревога, в които не знаех дали ще се справя с ролята на майка. Моменти, които ме изпълваха с тревога за бъдещето. Когато в главата ми се блъскаха хиляди въпроси. Дали бебето ще е добре? Дали ще мога да го кърмя? Дали, дали дали...

Но вие, д-р Георгиева, бяхте не само мой лекар акушер. През всичките тези месеци на очакване и наблюдение, вие бяхте и мой приятел. Мой учител. Моя опора!



Никога няма да забравя думите, които ми казахте в деня преди раждането. "Предстои ти едно невероятно приключение, най-истинското, най-обогатяващото, най-незабравимото. Няма по-велика среща от тази с рожбата ти. И няма по-голямо щастие! Щастие за цял живот!"

И знаете ли, вие сте от онези светли личности, отдадени на призванието си да правят хората щастливи. Да им вдъхват вяра. Надежда. И като за десерт да полагате в обятията им най-вълшебния подарък, за чиято поява на белия свят, са помогнали собствените ви ръце!

Благодаря Ви, че сте избрали тази велика професия! Но Ви благодаря и за човещината, за голямото сърце и топлата усмивка! За онзи най-вълнуващ и затрогващ момент в родилната зала, в който една мечта се превръща в реалност!"

Четете още: 30 житейски мъдрости, на които искам да науча сина си