Колкото си загрижена за подхранване на своята кожа, безброй пъти по-загрижена трябва да бъдеш за подхранването на кожата на твоето бебе.

Не трябва да забравяш, че тя е много по-уязвима, деликатна и нежна от твоята и трудно устоява на влиянието на климатичните условия и бактериите. Затова е важно да познаваш правилата за правилно подхранване на бебешката кожа. Ето и кои са те.

Къпане - Ако кожата на бебето ти е чувствителна (а няма как да не е), намали времето за къпане, за да избегнеш изсушаването й. При къпане заедно с мръсотията, кожата на тялото губи естествените си мазнини. А колкото по-дълго детето е в съприкосновение с водата, толкова по-суха ще става кожата му. Увери, че сапунът и козметичните продукти за баня са без тежки химикали, които биха могли да увредят епителните клетки. Вместо това те трябва да съдържат допълнителни подхранващи и обогатяващи съставки, които да компенсират загубеното по време на къпане естествено омазняване на кожата.



Хидратация - това е най-важният процес. Всеки път след баня, подсушавай много внимателно бебешката кожа и намажи телцето с подходящ хидратиращ продукт. Можеш да нанасяш лек слой и върху лицето, особено преди излизане на ветровито време. Ако кожата на детето е много суха и млякото или кремът не действат с желания ефект, премини към гъст кремообразен лосион, който има по-интензивен подхранващ ефект.

Грижи за бебешкото дупе – памперс зоната е може би най-деликатният участък от кожата на твоето бебе. Използвай съответните козметични продукти за да поддържаш оптимален баланс на влажност, да избягваш дразненията между памперса и свивките на крачетата и да не позволяваш на порите да задържат потта.



Защита от климатичните условия – винаги се съобразявай с температурата навън. През зимата ръчичките и крачетата на детето трябва да са покрити, като преди излизане и след прибиране, е хубаво да се мажат с подхранващо средство. През лятото използвай подхранващи продукти с висок защитен фактор, без значение дали сте на плажа, в градинката или на балкона у дома.

Доверявай се на природните съставки – в умерено количество, даровете на природата винаги имат балгоприятен ефект за здравето. Продуктите за подхранване на бебешка кожа съдържат точното количество и комбинация екстракти от цветя, плодове и билки, природни масла и витаминни комплекси, които няма да позволят на кожата на детето ви да се дехидратира, напука или разрани. Нанасяй продуктите сутрин и вечер и винаги след баня. Най-добре е да се довериш на всички продукти от една серия, тъй като понякога може да се получи рекация между определени съставки от различни козметични марки.