Каквото и да казва медицината, природата и съдбата си знаят работата. Вероятно неведнъж сте чували истории как жени, които не могат да забременеят, успяват да заченат. И днешната ни е точно на тази тема и определено ще ви е трудно да повярвате какво се е случило.

Кимбърли Трип е на 35 г. от Брисбън и винаги е мечтаела да стане майка. Още в тийнейджърските си години е копнеела един ден да създаде голямо, щастливо семейство, но това ѝ желание е бързо помрачено. Когато е едва на 15 г., ѝ е поставена диагнозата "Синдром на поликистозните яйчници", която намалява с голям процент шанса ѝ да забременее. И дори да успее да зачене, лекарите я предупредили, че това най-вероятно ще се случи с медицинска помощ.

И ето я днес - щастлива с две прекрасни близначите на годинка и половина. Но най-интересното не е, че вече е майка, а как е успяла да забременее не с едно, а с цели две бебета. И не, тук не говорим за честите случаи при ин витро процедурите.

Кимбърли разказва, че само едното ѝ бебе е заченато с помощта на асистирана репродукция, но другото се е появило по напълно естествен път. Младата майка споделя, че няколко дни преди поредната ѝ ин витро процедура, тя е имала полов акт с партньора си. Двамата никога не са използвали предпазни средства, тъй като Кимбърли винаги е знаела, че шансът да забременее просто така, е почти нулев. Но този път се случило чудо и тя заченала по добре познатия начин. Няколко дни по-късно ѝ е направена процедура по оплождане, а в този момент бъдещата майка на близнаци не подозирала, че вече е бременна.

Шест седмици след процедурата Кимбърли отива на рутинен преглед за проследяване развитието на ембриона и тогава научава голямата новина. Оказало се, че и ин витро процедурата е била успешна и че е забременяла няколко дни по-рано. И така австралийката е успяла да зачене с близнаци в два различни дни.

Тя споделя, че има подозрения кое бебе е заченато първо и кое второ, но няма никакво намерение да отделя особено внимание на такава подробност, тъй като е твърде щастлива, че изобщо е успяла да забременее.

Според лекарите в периода, в който Кимбърли е подложена на терапия, съпътстваща ин витро процедурите, балансът в хормоните ѝ позволил да има овулация, каквато е нямала преди това. И точно това е причината в изненадващото естествено забременяване.

Днес Кимбърли, която само преди няколко години е била отчаяна от безуспешните опити да забременее, е щастлива майка на две близначета и разказва историята си, за да вдъхнови всички останали жени, които мечтаят да имат деца, но по една или друга причина не успяват да заченат. Тя вярва, че природата и съдбата си знаят работата и когато много силно желаеш да станеш майка, това рано или късно, ще се случи.

View post on Instagram
 

"Вярвам, че се случват чудеса. Сега светът ми е изпълнен със смисъл. Вече сме едно прекрасно семейство и съм бразкрайно щастлива!", споделя развълнуваната млада майка.

Четете още: Ева Веселинова просълзи феновете с трогателно послание към дъщеря си