Автор
Woman.bg

Приложение на деня: Следете смартфона на детето си

Днес ще ви представим едно безплатно приложение, което ще е от голяма полза за всички родители.

Само допреди няколко години, най-големият враг за безгрижното детство беше компютърът, който затвори всички деца между четири стени и ги лиши от играта на жмичка.

Днес към неприятелите на игрите навън се приобщи и смартфона, който също изяжда голямо количество от времето на най-малките.

Безплатното приложение за Android TimeAway предлага на загрижените родители няколко безценни функции. С него можете да следите местонахождението на детето си, да разберете колко време прекарва в използването на други приложения и дори да заключите телефона от разстояние!

Четете още: 5 мобилни приложения за меломани

Приложението извършва всички свои функции дистанционно чрез Интернет, затова е необходимо да го инсталирате, освен на телефона на детето и на своя. Освен това, за да работи TimeAway, трябва непрекъснато да има достъп до Мрежата. При инсталирането на приложението, е необходимо да въведете парола от пет символа, която ще лимитира използването му, а освен това и ще го защити от деинсталиране.

Повечето от функционалностите се активират от телефона на родителя, разбира се. От това можете да следите колко време детето ви прекарва във Facebook или в играенето на определена игра. Дори можете да блокирате използването на приложения по ваш избор за определен период от време. Можете и да настройвате време за писане на домашни и за спане, в които мобилният телефон е изключен и не може да бъде използван от вашето дете.

Четете още: Мобилни приложения за дами с вредни навици

Една от най-полезните функции на TimeAway безспорно е тази, с която можете да следите местонахождението на своя малчуган посредством Google Maps. Освен това можете да получавате ежедневен доклад от приложението относно това колко часа на ден е бил използван мобилният телефон и кои са най-употребяваните програми.

Четете още: 4 приложения, които ще ви помогнат да организирате гардероба си

Това със сигурност няма да е любимото приложение на вашето дете, но пък за вас ще бъде от изключителна полза.