Принц Хари направи "суха тренировка" по смяна на памперс за бъдещите си задължения на чичо. Той обаче ще трябва да се упражнява още, преди да бъде допуснат до бебето на брат си принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин, след появата му на бял свят.

По-малкият син на престолонаследника принц Чарлз е изпробвал как се сменя памперс с една ръка, след като е признал, че никога преди това не го е правил дори с помощта на двете. Принц Хари не се е справил брилянтно, но за щастие, няма пострадали бебета, тъй като той се е упражнил върху пластмасова кукла, пише dete.bg.

"Едва ли някоя майка ще ме допусне до бебето си, виждайки как се "справям". Ето какво очаква брат ми", се е пошегувал принцът, преди да въздъхне облекчено. Всъщност, упражнението на Хари не е "суха тренировка" за бъдещите му задължения на чичо, а опит да разбере как се чувстват хората, чиито движения са ограничени от мозъчни травми.

Принцът се е опитал да се пребори с трудната задача да смени памперс само с една ръка по време на посещението си в офиса на благотворителното дружество "Хедуей" в Нотингам. Организацията, патрон, на която е била и покойната майка на Хари и Уилям принцеса Даяна, подпомага хора с мозъчни травми.