Единственият внук на легендарния Елвис Пресли и син на Лиса Мари Пресли се е самоубил, съобщават световните медии.

27-годишният Бенджамин Кио е открит мъртъв в Калифорния. Според полицията Бенджамин се е прострелял с пистолет в гърдите.

"Сърцето на Лиса Мари е разбито, тя е неутешима и съкрушена, но се опитва да бъде силна за 11-годишните си близначки и за по-голямата си дъщеря Райли. Тя обожаваше момчето. То беше любовта на живота й" - гласи официалният коментар на мениджъра на Лиса Мари Пресли.

Бенджамин бе син на единствената дъщеря на Елвис Пресли и музиканта Дани Кио, а Лиса Мари неведнъж е споделяла колко много Бенджамин прилича на дядо си.

"Бен прилича толкова много на Елвис. Всеки иска да се снима с него, защото приликата между двамата е много голяма. Понякога дори аз се изумявам, когато го гледам" - бяха думите на Лиса.

Лиса Мари Пресли се омъжва за първия си съпруг Дани Кио през 1988 г. , а двамата се развеждат през 1994 г. Двойката има две деца Бенджамин и сестра му актрисата Райли Кио. Само 20 дни след официалната си раздяла с Дани Лиса Мари се омъжва за Майкъл Джексън, с когото се развежда през 1996 г. Тя има и трети брак, който продължи само два месеца - с Никалъс Кейдж.

През 2006 г. пък дъщерята на Елвис Пресли сключва брак с Майкъл Локууд, а през 2008 г. ражда близначките Финли и Харпър, за чието попечителство тя се бори при развода й през 2016 г.

View post on Instagram
 

Бенджамин избягваше светлините на прожекторите и медиите имаха много малко информация за личния му живот. През 2009 г. излезе информация, че той е подписал договор с музикалната компания Universal. Тогава Кио разкри, че музиката, която ще прави няма да има нищо общо с тази на дядо му. Малко след това обаче от компанията разкриха, че тази новина е невярна и вкъщност няма подписан подобен договор.

Лиса Мари и Бенджамин били толкова близки, че дори имали еднакви татуировки, а през 2012 г. тя написа песента Storm And Grace специално за сина си.

View post on Instagram