Спокойно - и децата на Уилям и Кейт са злояди. Ето какво правят те!

Подобно на много деца, и кралските наследници, като 6-годишният принц Джордж, 4-годишната принцеса Шарлот и 2-годишният принц Луи, са неприязнено настроени към някои храни, славещи се със здравословните си ползи за растящия организъм.

Колкото по-полезни са те, толкова и по-нежелани стават за малките злоядци.

Този "вкусов" детайл от житейските неволи на децата на Уилям и Кейт стана ясен вчера, по време на видеоразговор на техния баща с представители на шотландски благотворителни организации, сред които присъстваха и видни майстори на кулинарното изкуство, пише Hello.


Херцогът на Кеймбридж призна, че това дали семейното хранене е успешно, зависи много от поднасяните на трапезата продукти.

"Зависи от това какво има на масата. Ако родителите сложат на нея нещо, което децата обожават и одобряват с охота, разбира се, че вечерята ще върви без проблем. Но ако им се сервира нещо, което те не харесват, следват кисели физиономии", смята Уилям.

Приучаването на мъниците към правилното хранене трябва да става постепенно, като полезните храни присъстват на масата по-често от за сметка на нездравословните, поясни още той.

Какво точно предпочитат децата му в менюто си, принцът така и не уточни, но съпругата му - Кейт Мидълтън, издаде, че по-големите са луди по макароните със сирене, както и по маслините, които се радват на особена почит от страна на вкусовите рецептори на принцеса Шарлот.

Предвид факта, че херцогинята на Кеймбридж се придържа към строга здравословна диета и е страстен почитател на салатите, тя вероятно се старае да възпитава здравословни хранителни навици и у децата си. Това обаче съвсем не означава, че мама Кейт не позволява на малките лакомници да си поглезват от време на време с някой и друг сладък десерт.

Четете още: Кейт е бременна с четвърто дете?