Автор
Woman.bg

Стартира първата филмова поредица за детското здраве

С премиерна прожекция на 15 октомври беше представен първият филм от поредицата “Здраво дете” - “Новороденото”. Подготвени ли сме за ролята на родители? С кого си партнираме в най-вълнуващото начинание в живота ни? Отговори на тези въпроси търси новата документална поредица, посветена на здравето и детето във всяка една възраст. “Здраво дете: Новороденото” ни отвежда в самото начало – когато вече сме приели ролята на родители, но все още не знаем какво ни очаква.

Документалният филм запознава българските родители с едни от най-добрите специалисти в областта на педиатрията, показва съвременните медицински практики и споделя със зрителите опита на различни семейства, които застават пред камерата със своите истории и преживявания. Идеята за поредицата се ражда от създателите на информационния портал за практическа педиатрия zdravodete.bg и списание “Здраво дете” като продължение на дългогодишната им цел да информира българските семейства и да обогатява темата за родителството.

“Първата година е най-динамичната в живота на едно дете. Всяка седмица то минава през различен етап от развитието си. Освен на това как се храни бебето, с какво се храни, как се повива, как спи и да го водим на лекар редовно, наистина е важно да обърнем внимание на емоционалното и психическото развитие на детето. Неслучайно през последното десетилетие се говори толкова много за ранното детско развитие и от какво ключово значение е то”, разказват от екипа на “Новороденото”.

След София, филмът “Здраво дете: Новороденото” ще може да бъде видян и във Варна на 26 октомври, в Плевен на 09 ноември и в Русе на 23 ноември като част от програмата на Академия Родители.

Четете още: Защо една жена на 29 мина процедура по стерилизация?