Съгласни ли сте: Обвиниха Хари и Меган в лицемерие заради името на бебето?

Вчера светът научи, че принц Хари и Меган Маркъл са станали родители за втори път. Двамата са приветствали малката Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор на бял свят на 4 юни, а съобщиха радостната новина едва два дни по-късно.

Името на бебето обаче предизвика истинска вихрушка в британските медии, които обвиниха херцогът и херцогинята на Съсекс в лицемерие. Голяма част от британската общественост се пита защо след като Меган и Хари напуснаха кралското семейство, обвиниха го в расизъм, липса на подкрепа и лошо родителство, решиха да кръстят дъщеричката си с галеното име на кралица Елизабет?

Лилибет е прякор, който кралицата сама си измислила, когато била малка, тъй като ѝ било трудно да каже цялото си име. Това беше и названието, с което принц Филип се обръщаше дълги години към Нейно височество.



Нека накратко си припомним в какво бе обвинено кралското семейство от двойката. В своето бомбастино интервю пред Опра Уинфри, Меган и Хари споделиха, че неназован член на знатната династия е бил притеснен от цвета на кожата на Арчи, преди момченцето да се появи на бял свят. Маркъл пък обвини институцията, че не е получила подкрепа, когато е споделила със съпруга си, че има суицидни мисли.

В друго интервю за Apple TV принц Хари разказа повече за травматичните преживявания, на които е бил подложен, израствайки в кралското семейство и сподели, че би искал да спре кръговрата на болката.



“Изненадан съм от избора на име на Хари и Меган. Не е необичайно бебета да се кръщават на член от семейството, но предвид всичко, което се случи през последните няколко месеца, аз лично съм доста учуден” - споделя Дики Арбитър, бивш говорител на Кралицата.

“В своите интервюта Хари беше изключително критичен към баща си и към начина, по който е бил отгледан, така че по подразбиране това се отнася и до Кралицата” - допълва експертът.

“Той се премести в Калифорния, за да се дистанцира от семейството си, но изборът на това име е завой точно в обратната посока. Чудя се дали прякорът на кралицата, който избра за името на своето бебе, всъщност не е подаване на ръка? Само Хари знае отговора на този въпрос” - коментира Арбитър.



“Чудя се още какво би си помислила Даяна във връзка с това, че нейното име е избрано за второ, а не за първо? Второто име на принцеса Шарлот също е Даяна, така че двамата можеха да го изберат за първо за своята дъщеря.” - допълва специалистът.

Лилибет Даяна е по-малката сестричка на Арчи, който бе роден през 2019-а година и братовчедка на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Тя е 11-ото правнуче на кралица Елизабет и първото родено след смъртта на принц Филип през април.